Jubileum 2015

Kulturrådet 50 år 1965 - 2015

Bibliotekstafett

2003: Appelsinpiken av Jostein Gaarder

Kaia Orskaug Svaan ved Grue bibliotek har valgt seg Jostein Gaarders Appelsinpiken fra 2003.

Kaia Orskaug Svaan ved Grue bibliotek har valgt seg Jostein Gaarders Appelsinpiken fra 2003.

Kaia Orskaug Svaan var tenåring i 2003, da hun leste Appelsinpiken for første gang. Hun anbefaler den fremdeles til tenåringer som vil lese en kjærlighetshistorie.

Tittel Appelsinpiken

Forfatter Jostein Gaarder

Forlag Aschehoug

Årstall 2003

Bibliotekar Kaia Orskaug Svaan

Bibliotek Grue folkebibliotek

Utfordrer Ingeborg Elisabeth Hansen ved Hammerfest bibliotek


Da jeg så igjennom lista over bøker som var utgitt i 2003 kunne jeg se få titler som jeg kjente igjen, og bare en som jeg kan huske at jeg faktisk leste det året. Derfor valgte jeg Appelsinpiken av Jostein Gaarder. Tenåringen jeg var den gang husker denne boka godt. For meg var dette en bok jeg leste flere ganger, og jeg leste enda flere av Gaarder sine bøker etter denne. Jeg hadde funnet en av mine favorittforfattere.

Georg leser historien om hvordan foreldrene møttes i et brev fra sin avdøde far. I sedvanlig Gaarder stil er flere historier flettet inn i hverandre som en kinesisk eske. De store spørsmålene om livet og døden reises, uten at det blir en lærebok i etikk og filosofi. Det jeg husker best fra da jeg leste denne boka var kjærlighetshistorien. Hvem har vel ikke lurt på hvordan foreldrene møttes? Historien om Appelsinpiken og faren til Georg blir ekstra sterk når man vet at faren kommer til å dø få år etter det første møtet. Dette er en sterk historie om livet og om døden. Jeg har flere ganger anbefalt Appelsinpiken til tenåringene som ønsker en kjærlighetshistorie. 

Takk for utfordringen, dette var moro!


blog comments powered by Disqus