Jubileum 2015

Kulturrådet 50 år 1965 - 2015

Bibliotekstafett

2006: Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet av Endre Lund Eriksen

Ingeborg Westermann Hansen ved Hammerfest bibliotek finner evig aktuelle temaer i bøkene om Pitbull-Terje.

Ingeborg Westermann Hansen ved Hammerfest bibliotek finner evig aktuelle temaer i bøkene om Pitbull-Terje.

Ingeborg Westermann Hansen var egentlig for gammel til å lese bøkene om Pitbull-Terja da de ble gitt ut, men nå kan hun endelig hente dem frem og hun anbefaler dem til alle.

Tittel: Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet

Forfatter: Endre Lund Eriksen

Forlag: Aschehoug

År: 2006

Bibliotek: Hammerfest bibliotek

Bibliotekar: Ingeborg Westermann Hansen

Utfordrer: Helga Amdal Stensen ved Kvæfjord bibliotek

Da de første bøkene om Pitbull-Terje ble utgitt var jeg for gammel til å lese dem, og mine yngre søsken var ikke interessert nok i bøkene til at jeg kunne lese bøkene sammen med dem.

Men etter at jeg begynte å jobbe som barne- og ungdomsbibliotekar så har jeg virkelig fått opp øynene for Endre Lund Eriksen. Jeg anbefaler gjerne bøkene til Lund Eriksen når jeg kan når vi har klassebesøk, og jeg velger ofte å lese bøkene hans på lesestunder.

Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet er den andre boken om Terje og Jim og ble utgitt i 2006. I denne boken har de fylt 13 år, og burde bruke tiden sin på å være helt vanlige ungdommer og å få seg kjærester. I stedet må de få foreldrene sine på rett kjøl før de faktisk kan være ungdommer.

Noe av det jeg liker best med romanene hans er at Endre Lund Eriksen skriver bøker med alvorlige temaer som venner, mobbing, og familieforhold på en slik måte at det ikke blir alt for alvorlig. De alvorlige temaene er der med en god rot i realistiske hendelser, men bøkene er skrevet med en god dose humor.  Disse temaene er evig aktuelle.

 


blog comments powered by Disqus