Jubileum 2015

Kulturrådet 50 år 1965 - 2015

Bibliotekstafett

1999: Noen som elsker hverandre av Lars Saabye Christensen

Roger Fromreide-Nessler ved Universitetsbiblioteket i Agder har valgt seg Lars Saabye-Christensen

Roger Fromreide-Nessler ved Universitetsbiblioteket i Agder har valgt seg Lars Saabye-Christensen

Roger Fromreide-Nessler valgte seg en bok han ikke hadde lest før, og oppdaget en gjemt skatt han anbefaler alle å lese.

Tittel: Noen som elsker hverandre

Forfatter: Lars Saabye Christensen

Forlag: Cappelen

Årstall: 1999

Bibliotek: Universitetsbiblioteker i Agder

Bibliotekar: Roger Fromreide-Nessler

Utfordrer: Siri Søberg ved Fredrikstad bibliotek

Det var utfordrende å velge en bok fra år 1998-1999. Selv leste jeg lite bøker disse årene av mitt liv, jeg tilbrakte mye tid foran pc-skjermen. Mange av bøkene har jeg oppdaget senere i livet. Jeg har alltid hatt en spesiell forkjærlighet for noveller. Godt skrevne noveller kan på 20 sider ofte fortelle en historie bedre enn bøker på 200 sider, syns jeg, og det finnes mange gode samlinger i forskjellige sjangere.  Det var derfor veldig gledelig at en kollega anbefalte en novellesamling jeg ikke hadde lest før, og av en forfatter jeg også har lest lite av. Jeg gikk derfor inn i lesningen med friske øyne og oppdaget en gjemt skatt.

Boken inneholder 9 fortellinger av varierte kvaliteter og dybde. Selv likte jeg godt novellene «Løgneren», «Noen som elsket hverandre» og «Tidspunktet». Min favoritt må være «Broene» som jeg måtte lese to ganger, da slutten var så overaskende at jeg måtte undersøke om det var noe jeg ikke hadde fått med meg eller som lå gjemt mellom linjene. Historien er mørk med alvorlige og kanskje dystopiske overtoner, noe som gav meg en gjenkjennelse av hvordan jeg selv følte tiden rundt årtusenskiftet var. Etter å ha leste alle novellene følte jeg at tittelen også er en rød tråd i alle historiene da ulike typer kjærlighet mellom mennesker er sentrale i dem alle.

Valgte jeg riktig bok å trekke frem? Jeg kunne selvsagt ha valgt en bok som jeg har nostalgiske minner om. Men jeg er glad for at jeg valgte akkurat denne boken og jeg vil anbefale den til alle. Boken kommer til å gi meg gode leseminner, og kanskje en dag vil jeg låne den på nytt på biblioteket. 


blog comments powered by Disqus