Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Bør vi rive eller beholde Y-blokka?

Foto: Privat

Foto: Privat

Kunstløftet intervjuer 4 unge mennesker på gata i Oslo om Y-blokka.

Idunn Johanne Feyling (18)
Personlig synes jeg Y-blokka burde stå, selv om det ikke er et veldig oppmuntrende bygg. I tillegg til at den er gråfarget, er det blitt et enda tristere bygg etter 22. juli-hendelsen. Det fine ved den er at bygget viser til at vi kom oss gjennom angrepet, og at vi står sterkt sammen i dag. Jeg synes derfor at vi ikke skal rive den, men heller beholde det som en påminnelse om samholdet vårt. På den andre siden skal vi jo beholde Høyblokka. Derfor kunne jeg sett for meg et litt hyggeligere regjeringskvartal med litt mer farger i fremtiden ved å rive Y-blokken, S-blokken og R4, og bygge noe mer moderne.
 
Mats Beck (19)
Jeg har ingenting imot rivning av Y-blokka. Selv om det er en fin bygning, og at den etter 22. juli fikk en viss symbolverdi, mener jeg at det vil bli fint med et nytt regjeringskvartal. Så lenge Høyblokka beholdes, og ikke alle spor fra terroren slettes, syntes jeg det er helt greit at den fjernes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Olav Sunnvoll Rognes (16)
Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt glad for at Y-blokka skal rives. Selvfølgelig mener jeg det er viktig å bevare bygg også fra dette tiåret, men samtidig vil vi alltids ha Høyblokka som på mange måter har blitt et viktigere symbolbygg i Oslo. Så lenge relieffene «Måken» og «Fiskerne» av Pablo Picasso blir bevart og satt opp igjen som en del av det nye som skal bygges, mener jeg det er greit å rive.
 
 
 
 
 
 
Tobias Langås Handeland (16)
Jeg synes Y-blokka bør få bli værende. Blokka er ikke bare vakker å se på, men den har nydelig arkitektur og den inneholder kunst lagd av selveste Picasso, det i seg selv bør gjøre at den kan bli stående. Den betyr også veldig mye for veldig mange Oslo-borgere. Jeg synes ikke blokka burde rives ned.

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>