Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Visjoner - Gina Barstad

Fra Kunstløftets julekalender 2011:

Fra Kunstløftets julekalender 2011: "Kristin Halvorsen planker på nattåpen barnehage", fritt etter Johann Michael Voltz.

En visjon for kunst-Norge burde være at kunsten ikke bare reflekterer en etnisk hvit nordmann, men et større mangfold av det som er Norge i dag, mener Gina Barstad.

Gina Barstad, stortingsrepresentant for Sv, medlem av Familie- og kulturkomiteen.
Kunstløftet har eksistert i fire år. Opplever du at det har skjedd noe med prestisjen/kvaliteten/interessen for kunst for barn og unge i denne perioden? 
 
– Ja, det opplever jeg. Spesielt at ordningen legger vekt på kvalitet, men det er også avgjørende at satsningen fortsetter i tiden fremover.
 
Norsk kulturråd har konkludert med at det trengs et videre arbeid i satsningen på barn og unge, og viderefører Kunstløftet i fire nye år. Hvilke forventninger har du til ordningen i den kommende perioden? 
 
– Jeg har forventninger til at kunsten gjøres mer tilgjengelig for enda flere barn.
 
Hvilke utfordringer ser du forbundet med dette arbeidet? 
 
– Uavhengig av debatten om barn blir for passive eller ikke i Den kulturelle skolesekkens programmer, så er det viktig at de får møte og oppleve profesjonell kunst.
 
Har du noen visjoner for feltet generelt de neste årene?
 
– En visjon for kunst-Norge burde være at kunsten ikke bare reflekterer en etnisk hvit nordmann, men et større mangfold av det som er Norge i dag. 
 

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>