Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Kunstløftet med bilag på førti sider om kunst for barn og unge i Morgenbladet

Kunstløftets bilag til Morgenbladet fredag 8. november 2013

Kunstløftets bilag til Morgenbladet fredag 8. november 2013

«Tilbudet av og statusen til kunst for unge, blir aldri bedre enn det samlede kunnskapsgrunnlaget, engasjementet og viljen til fornyelse i fagmiljøene» skriver prosjektleder for Kunstløftet, Rolf Engelsen i sin leder.

Formålet med den tidsavgrensede satsningen, Kunstløftet, er å øke interessen for, kvaliteten på, og anerkjennelsen av kunst for et ungt publikum.
Tildeling av støtte til interessante kunstprosjekter med barn og unge som målgruppe er naturligvis satsningens hovedanliggende, men betydningen av å utvide og forbedre dette nevnte kunnskapsgrunnlaget har heller ikke blitt undervurdert. Det danner eksistensgrunnlaget for våre nettsider kunstløftet.no og er også bakgrunnen for at vi nå gir ut vår avis: Vi vil utvide kunnskapsgrunnlaget, øke engasjementet og lokke frem en vilje til fornyelse. Det tror vi gjøres best gjennom å nå flest. Det gjelder både det eksisterende fagmiljøet, kunstnere, forskere og kulturarbeidere som allerede har kunst for barn og unge som interessefelt, men også dem som ikke trodde de var interessert i kunst med en ung målgruppe. Vi håper dessuten at avisen også vil appellere til foreldre, tanter, onkler, besteforeldre, lærere og andre som omgås barn og tar dem med for å oppleve kunst og kultur. 

Les avisen her:

 

 

Avisens artikler er også publisert her på våre nettsider. Last ned hele avisen som pdf (12,7 MB) her >> eller som ISSUU fil her >>

 

Nyhetsbrev

Kunstløftet har også lansert nyhetsbrev i dag.

Mottok du ikke nyhetsbrevet, kan du melde deg på og lese alle sakene her.


blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>