Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Mini in pulse

Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie Foto: Tor Lie

En serie interaktive performanser for barn, basert på samtidsdans, musikk og visuell kunst.

Den første forestillingen i Mini in pulse bærer tittelen SOKK. Den ble skapt i møtepunktet mellom to dansere og en musiker som spilte under performansene og en installasjon. Barna ble invitert til å delta i selve performansen ved å utforske det poetiske universet som ble dannet sammen med danserne. Mot slutten, var foreldrene også velkommen til å delta og oppleve installasjonen og musikken sammen med barna sine. 
 
Forestillingen er basert på improvisasjonsteknikker der dansen blir kombinert med hverdagslige uttrykk og abstrakte former. 
Musikken skapte et 'lyd-skap' som åpnet barnas fantasi. Installasjonen var oppbygd av hundrevis av sokker som gikk gjennom kontinuerlig omforming i kunstnernes interaksjon under performansene. 
 
Ved å bygge på barnas naturlige evne til å relatere til og delta i samtidsunst, fokuserer Mini in pulse på selve den kunstneriske opplevelsen.

 
Mini in pulse - SOKK
Del av Scenekunstbrukets repertoar 2014
Premiere på Rom for Dans, vår/vinter 2013
 
Konsept og dans: Fernanda Branco og Luanda Carneiro Jacoel
Konsept og visuell kunst: Hilde Grønner Flikke
Musikk: Jon Halvor Bjørnseth
 
 
 

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>