Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Foto: Elen Sonja Klouman

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. Ingen kunne gjøre deg noe vondt.

I "Om bare Lyseblå kunne bli superhelt" møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig.
 
Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tørr han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!
 
Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset i barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt dets superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå, mislykkes i å være gutt?
 
VARIGHET: 50 min. 
SPRÅK: Norsk
MÅLGRUPPE: Barn i alderen 6–9 år.

Spilleplan

Mandag – fredag 16 – 20. November Skoleforestillinger i samarbeid med DKS Trondheim (Førpremiere) Teaterhuset Avant Garden
 
Onsdag 25. november kl. 18.00 PREMIERE! Teaterhuset Avant Garden
Torsdag 26. november kl. 18.00 Teaterhuset Avant Garden
Lørdag 28. november Kl. 13.00 Teaterhuset Avant Garden
Søndag 29. november kl. 13.00 Teaterhuset Avant Garden
 
Uke 49 Desember Forestilling under Norsk Scenekunstbruks festival Showbox, Oslo
 
Medvirkende:
Ide/konsept: Katja Brita Lindeberg
 

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>