Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Rytmer fra Verdensrommet

Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret Foto: Det Norske Teatret

Heftige rytmar, utanomjordisk spenning og ei kul heltinne er ingrediensane i vårens astronomiske teateroppleving for barn og familiar.

Rytmer fra Verdensrommet handler om to Trommonauter som redder planeter fra farlige asteroider. Se for deg en 10x10 meter med stjernehimmel som farer mot deg mens en jente på 7 år styrer med en iPad hvor stjernehimmelen kjører, mens pappaen hennes styrer en laserstråle med en Wii-kontroller.
 

 
Rytmer fra Verdensrommet er en familieforestiling hvor to Trommonauter tar publikum med på en spennende rytmisk og visuell romreise. Publikumsdeltagelse er viktig i forestillingen, publikum er med å å starte romskipet med lyder, og styrer laserstråler med en Wii-kontroller. Ved hjelp av musikk, røykmaskin, laserlys, surroundlyd, ny teknologi og live video føler man virkelig at man er langt ute i verdensrommet.
 
Underveis opplever Trommonautene både gleder og utfordringer, bl.a. motorstopp, det blir uenighet i cockpiten, de kjører i hyperspeed, og et felt av livsfarlige asteroider som kommer farende mot dem. Plutselig er de havnet i en livsfarlig knipe helt alene langt ute i universet. Den eneste kommunikasjonen de har med omverdenen er med en prinsesse på en annen planet som dukker opp i et hologram.
 
Rytmer fra Verdensrommet er skrevet av Peter Baden og initiert av Rikskonsertene og passer godt for hele familien med hovedvekt på 5-15 år. De visuelle inntrykkene er mektige, man får følelsen av 3D både i lyd og lyd. Med ny teknologi, spennende musikk og imponerende bilder gleder vi oss til å ta med publikum på en reise de sent vil glemme!

Medvirkende:
Heidi Ruud Ellingsen: Mikkmikk Aggen
Randolf Walderhaug: Professor Aggen
Marius Naess: Perk
Geir Kvarme: Erstad Olsen
Ingrid Jorgensen Dragland: Fru Sjursen
 
Regissør: Audny Chris Olsen
Scenograf og kostymedesignar: Mia Runningen
Komponist: Peter Baden
Lysdesignar: Per Willy Liholm
Videodesignarar: Knut Sævik og PB Productions
Koreograf: Sigrid Edvardsson
Dramaturg: Ola E. Bø

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>