Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Unge Stemmer

Skjermbilde fra nettsiden

ungestemmer.no er et nettsted hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan registrere seg og skrive om den profesjonelle scenekunsten de opplever, både på skolen og på andre scener.

I løpet av 2014 opprettet Scenekunstbruket Unge Stemmer, en webside hvor ungdom fra hele landet kan blogge om sine scenekunstopplevelser, både i Den kulturelle skolesekken og på andre arenaer. Bloggen er designet av Halvor Bodin og den tekniske løsningen er i Wordpress av Mojowire Design/Andre Sjøberg.
 

 
Bloggen er åpen for alle, og både redaksjoner, klasser og enkeltpersoner mellom 13-20 år kan registrere seg for å skrive om profesjonell scenekunst. Den første redaksjonen som tok Unge Stemmer i bruk var en gruppe 10.-klassinger fra Nittedal Ungdomskole som fulgte vår festival Showbox i desember 2014. Siden har flere ungdommer registrert seg, og etter den offisielle lanseringen i mars 2015 har vi fått opprettet flere redaksjoner rundt om i Norge som har begynt å skrive.

Vi har trykket opp en liten informasjonsflyer som er sendt ut på veien både med grupper og andre knyttet til Den kulturelle skolesekken, og på flere skoler i Norge planlegges det å ta Unge Stemmer i bruk høsten 2015 som en del av et større opplegg. 

ungestemmer.no >>

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>