Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Vannstand

Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra åpningen. Foto: Henrik Beck Fra prøvene. Foto: Ann Kristin Traaen Fra prøvene. Foto: Ann Kristin Traaen Fra prøvene. Foto: Ann Kristin Traaen Fra prøvene. Foto: Ann Kristin Traaen

"Vannstand" er en hyllest til de langsomt pulserende tidevannsskiftningene langs Norskekysten – laget av komponist Maja S.K. Ratkje og lokale barn som musikere.

Verket er inspirert av tidevannets syklus – en levende kraft som er i konstant bevegelse gjennom værpåvirkning, månefaser og klimapåvirkning. 
 

For barna innebefatter prosjektet en læringsprosess i å spille partiturer som åpner for improvisasjon og egne valg av toner og klang, og om vannstand generelt. I dag kan vi måle og undersøke havet, og vi ser at menneskenes påvirkning er i ferd med å endre det tilsynelatende evige kretsløpet langs Norskekysten. I Vannstand får barna reflektere rundt og svare musikalsk på denne problematikken.
 
Den første realiseringen av Vannstand er en lydinstallasjonen som ble presentert på Den Norske Opera & Ballett på åpningsdagen av nyMusikks festival Only Connect 2015. Barn fra Tøyen skole var med som musikere i prosjektet. I tillegg høres lyden av bølger som slår mot land og barnas stemmer som uttaler ordet «vann» på sine morsmål. 

Hjemmeside >>

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>