Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

x-koblinger

Et praktisk tankeeksperiment!

X-koblinger er et verksted og en utstilling utviklet ved Tromsø Kunstforening og ledet av billedkunstner Ane Elene Johansen. Vi har hatt anledning til å gjennomføre et unikt samarbeid med elever fra 1SFA ved Breivang videregående skole i Tromsø over en periode på tre uker.

Konseptet som ligger til grunn for verkstedet er basert på eksempler og resultater fra hjerneforskning og tar from som praktiske eksperiment med hvordan nettverket av krysskoblinger i hjernen vår skaper kreativitet som igjen åpner dører for nye uttrykk og måter å tenke og se på.

Vårt mål er å gi elevene innsikt i en fri kunstform gjennom praktisk å eksperimentere med installasjonskunst, ta steget videre fra individuelt nivå og møtes i et fellesskap i en gruppeutstilling. Utstillingen åpnet i et av Tromsø Kunstforenings gallerier i første etasje 28. mars 2013. Elevene gjorde forarbeid på skolen i en uke og bygget senere gruppeutstillingen lag for lag i gallerirommet med arbeidsmetoder og prosesser som profesjonelle kunstnere.

Flyer i stor versjon >>


blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>