Arkivdagen

Om Arkivdagen

Fakta

Arkivdagen

På Arkivdagen lar arkivinstitusjoner i hele Norden deg komme inn i magasinene, du kan også høre foredrag eller besøke utstillinger som viser deg dokumenter og foto du aldri før har sett.

Arkivdagen er et samarbeid mellom arkiver i hele Norden og omfatter alle typer av arkivinstitusjoner. Hensikten med Arkivdagen er å vekke interesse for arkivene som samfunnets minne – både for fortid og framtid. Arkivmateriale gir mange innganger til samfunnsutvikling, økonomisk og politisk historie, sosialhistorie og personalhistorie.

Arkivens Dag startet i Sverige i 1998. Da oppsøkte cirka 35 000 publikummere 350 deltakende arkiver som holdt åpent hus. De positive erfaringene førte til at Svenska arkiv i samverkan för synlighet (SASS) ble dannet. I 1999 ble Arkivernes Dag arrangert også i Danmark i regi av Sammenslutningen av Lokalarkiver. I 2001 kom Island og Norge med, i 2002 Finland og i 2003 også Færøyene.

Norsk kulturråd er koordinator for arbeidet med Arkivdagen i Norge, i samarbeid med Riksarkivet og Landslaget for lokal- og privatarkiv.

brosjyrer

Her finner du brosjyrene for Arkivdagen

Arkivdagen 2013

 

Arkivdagen 2012

 

 

Arkivdagen 2011