Museum og kulturvern

Digital utvikling

Aktuelt

Kunstutstilling på nettbrett

Nå kan du få tilgang til tusenvis av europeiske kunst- og kulturgjenstander via nettbrett. Europeana har lansert sin første iPad-app – Europeana Open Culture.

350.000 bilder fra europeiske institusjoner er tilgjengelig gjennom Europeana Open Culture. Appen er gratis og kan lastes ned fra iTunes.

Last ned Europeana Open Culture

Bildene er et kuratert utvalg av bildesamlingen i Europeanas nettportal. Bildene er tilgjengelige for fri bruk og er samlet i fem tematiske samlinger: kart og plantegninger, kunst, fotografi, historiske skatter og naturskatter. I appen kan brukerne kommentere og dele bildene som de selv ønsker. Europeana Open Culture er utviklet av nederlandske Glimworm under et «hackathon» organisert av Europeana.

institusjonene du kan utforske med europeana open culture:

Fakta

Europeana er EUs store satsing for å etablere en felleseuropeisk åpen kunst- og kulturutstilling på nett og har per i dag allerede samlet over 23 millioner objekter på sin portal. Europeana.eu fungerer som et grensesnitt til millioner av bøker, malerier, filmer, gjenstander og arkivmateriale fra hele Europa som har blitt digitalisert. Rundt 2200 europeiske institusjoner har bidratt til Europeana, alt fra store internasjonale navn som Rijksmuseum i Amsterdam, British Library og Louvre museet, til regionale arkiver og lokale museer. Kulturrådet er nasjonal aggregator for Norges innhold på denne portalen og prosjektpartner i «best practice»-nettverket EAwareness.

Les mer om Europeana på prosjektsiden.


blog comments powered by Disqus