Internasjonalt

Kreativt Europa

Aktuelt

EBBA-pris til norske Alan Walker

Alan Walker er tildelt European Border Breakers Award i 2016. Foto: Promo

Alan Walker er tildelt European Border Breakers Award i 2016. Foto: Promo

For fjerde året på rad tildeles EUs musikkpris European Border Breakers Awards (EBBA) til en norsk artist. Denne gangen er det 19 år gamle Alan Walker som vinner for sin musikk innen sjangeren Electronic Dance Music (EDM). Prisen gis til debuterende artister i Europa som gjør suksess i andre land enn sitt hjemland.

Walkers single «Faded» har blir i begrunnelsen for pristildelingen beskrevet som et mesterverk innen elektronisk musikk, og den har toppet hitlistene i 10 europeiske land, blant annet i Sverige, Tyskland, Frankrike, Italia og her hjemme i Norge. Til tross for sin unge alder blir han av EBBA omtalt som en veteran innen sin sjanger. Prisutdelingen ledes av TV-personlighet og musiker Jools Holland på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen, Nederland 11. januar 2017. Vinnerne vil opptre under seremonien.

Fjerde året på rad

Dette er fjerde året på rad at EBBA-prisen går til en norsk artist. Aurora fikk prisen for 2016, Todd Terje fikk prisen for 2015, mens Nico & Vinz, under navnet Envy, fikk prisen for 2014. Tidligere har også Donkeyboy mottatt prisen, da i 2011.

Den europeiske musikkprisen er finansiert av EUs Kreativt Europa-program. Med EBBA ønsker EU å sette søkelys på og videreutvikle suksessen til ti debuterende artister som selger album og turnerer utenfor sitt eget hjemland. Norge deltar i Kreativt Europa programmet og Kulturrådet er kontaktpunkt for programmet i Norge. Kulturrådet gratulerer Alan Walker med prisen.

Les mer om EBBA-prisen