Kalender

Fagdag museum

Kjenn ditt publikum

Foto: Ingvild Telle / www.altamuseum.no

sept
21

Når:
21. - 22. september 2017

Hvor:
Alta museum

Arrangør:
Kulturrådet

Foto: Ingvild Telle / www.altamuseum.no

Kulturrådet inviterer til faglig utveksling og diskusjon om å nå – og forstå – publikum.

Store deler av museenes virksomhet er rettet mot de besøkende. Men hvem er de, og hvilke erfaringer og opplevelser skjuler seg bak besøkstallene? Kulturrådet inviterer til faglig utveksling og diskusjon om å nå – og forstå – publikum.

Program

Få med deg innlegg og diskusjoner sett fra publikums perspektiv. Vi får blant annet bidrag av forsker og seniorrådgiver Ida Brændholt Lundgaard (Kulturstyrelsen, København), designantropolog Anna Kirah (Høgskolen i Oslo og Akershus), Malin Broby og Birgitta Martinius (Mölndahls Stadsmuseum, Göteborg).

Programmet inneholder også korte presentasjoner fra museer der de deler tanker og erfaringer om eget publikumsarbeid. For mer informasjon, se vårt utlyste call for papers.

Ikke gå glipp av denne unike sjansen til faglig fordypning i nordlysbyen Alta. Under fagdagen vil det bli omvisning i bergkunsten og verdensarven på Alta Museum.

Praktiske opplysninger

Fagdagen går fra lunsj til lunsj (12:00-1830 dag 1, og 08:30-11:00 dag 2). Programmet er tilpasset flytidene. Det går direktefly fra Gardermoen til Alta, og dette flyet er også mulig og nå for deltakere som kommer med lokale morgenflyruter fra andre byer i landet. Bestiller man i god tid er disse flybillettene forholdsvis rimelige.

Kulturrådet har holdt av rom på Scandic Hotel, Alta. Enkeltrom, inkludert frokost, koster 990 kroner. Dobbeltrom med frokost koster 1190 kroner. Hotellrom må bestilltes av den enkelte som melder seg på. Oppgi følgende kode ved bestilling: Block Id 46147889. Blocken heter «Norsk Kulturråd». Hotellet kan bistå til å melde seg på lokale nordlysturer. Les mer om de lokalt arrangerte nordlysturene

Påmelding

Meld deg på

Påmeldingsfrist: 10. september

Kontaktpersoner

Kristin Bolgård og Åshild Andrea Brekke (faglig innhold)
Anita Eik (praktiske spørsmål)

Om Kulturrådets fagdager for museer

Museumsfagdagene retter seg spesielt mot beslutningstakere og fagpersoner i museumssektoren og tilstøtende fagfelt og aktører.

Gjennom året berøres tema som immateriell kulturarv, digital utvikling, formidling/publikum, forskning og museumspolitikk. Året avsluttes med utlysning av midler for neste 3-årige programperiode. På flere av arrangementene er museer avgjørende samarbeidspartnere for både innhold og praktisk gjennomføring.

- Tilbudet skal reflektere både faglige utfordringer i museene og samfunnsmessige endringer med relevans for museene, sier Espen Hernes, leder for museumsseksjonen i Kulturrådet.

Se oversikt over alle museumsfagdagene i 2017.

Kontaktpersoner

Kristin Bolgård og Åshild Andrea Brekke