Hopp til innhold
Kreativt Europa

Nye muligheter for å søke støtte til utgivelse av europeisk skjønnlitteratur

Vi har nå to aktuelle utlysninger i EUs kulturprogram Kreativt Europa for oversettelse og formidling av europeisk litteratur. I 2018 kan det søkes om både toårig og flerårig støtte.

Jan Kløvstad fra Bokbyen forlag og forfatter, Ellen Marie Wisløff på messen, Sjøen for alle. Foto: Bokbyen Forlag

Jan Kløvstad fra Bokbyen forlag og forfatter, Ellen Marie Wisløff på messen, Sjøen for alle. Foto: Bokbyen Forlag

23. mai 2018 kl. 12:00

Legg arrangementet i min kalender

23. mai er fristen for å søke støtte til oversettelse av europeisk skjønnlitteratur. Dette inkl inkluderer romaner, dramatikk, noveller, poesi, tegneserier og litteratur for barn og unge. Målet er økt spredning av europeisk litteratur av høy kvalitet, å styrke språkmangfoldet og å nå nye publikumsgrupper. Prosjektene må vise til en helhetlig strategi for oversettelse, publisering og promotering av europeisk litteratur. I år kan det søkes om støtte til:

Toårige prosjekter

Her kan man søke om støtte til utgivelse for en pakke på 3-10 bøker. Det søkes om inntil 50% av budsjettet og totalt 100.000 Euro. Dette er en årlig utlysning.

Treårige prosjekter

Her kan man søke om støtte til utgivelse for en pakke på 3-10 bøker hvert år i tre år. Den treårige strategien for prosjektet vurderes. Forlaget skal legge fram titler for det første året, i tillegg til oversikt over språk og antall tittler for utgivelse de neste årene. Ordningen kan utløse inntil 100.000 Euro pr år. Dette er siste mulighet til å søke om en treårig rammeavtale i denne programperioden.

For begge utlysningene gis det ekstra poeng for å synliggjøre vinnere av EUs litteraturpris. Den nye regelen er at det gis 5 poeng pr. bok og maksimalt 15 poeng. Her finner du informasjon om alle prisvinnere fra de siste 10 årene.

 

 For mer informasjon om støtteordningen og søknadskjema