Kunstløftet

Kunstløftet / Artikler og debatt

Majka - jenta frå Verdsrommet

Majka i den opprinnelige tv-serien. Scenografiskisser av Signe Becker Scenografiskisser av Signe Becker Scenografiskisser av Signe Becker Fra verksted på Dramatikkens Hus, perkusjon/scenografi Fra verksted på Dramatikkens Hus, perkusjon/scenografi

"Majka, jenta frå Verdsrommet" er en musikkteaterforestilling med utgangspunkt i den tsjekkoslovakisk kultserien fra 1978 med samme navn.

Den opprinnelige serien handler om Majka, jenta fra planeten Gurun som kræsjer inn i livet til en gruppe barn i en slovakisk landsby. Dramatiker Mette Karlsvik har skrevet en tekst fristilt fra TV-serien og i denne forestillingen er året 3012 når Majka kommer endelig tilbake til jorden. Hva skjer når hun, denne kunnskapsrike, uvanlige, musikalske jenta, møter to norske barn i en postapokalyptisk verden? Hvem er hun? Hvorfor har hun kommet tilbake? Og hvordan skal hun klare å kommunisere med de to barna?
 
Målet med prosjektet er å lage seriøs kunst på et høyt nivå for barn og unge og å vekke deres interesse for samtidige kunstuttrykk. Med utgangspunkt i Mette Karlsviks musikalske og humoristiske språk og komponist Julian Skars originale og lekende stil ønsker produksjonen å skape en appellerende, poetisk og underfundig forestilling i et univers som er et gesamtkunstverk av tekst, musikk og visualitet. Videre er det et mål å bidra til ettertanke og engasjement i forhold til en tematikk som kretser rundt miljøvern og språk.
 
Urframføring vil finne sted på Dramatikkens Hus 4. desember 2015 under scenekunstfestivalen Showbox.
Forestillingen spilles også 5. desember samme sted.
 
Under Barnas Ultima-dag på Riksscenen 13. september 2015 vil det bli vist utdrag av forestillingen.
 
Regi: Jon Tombre
Tekst: Mette Karlsvik
Musikk: Julian Skar
Scenografi: Signe Becker
Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud
Produsent: Ingvild Storhaug
På scenen:
Ingvild Storhaug: vokal
Ane Marthe Sørlien Holen: perkusjon
Sondre Pettersen: vokal, spacedrum, diverse

blog comments powered by Disqus

eksternt

Nettsted for anmeldelser av den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag. 
gå til >>

 

Nettidsskrift for kritikk av profesjonell
kunst for barn og unge.
gå til >>