Kunstløftet

Kunstløftet / Prosjektbank

Immersed in another world

Imprint, Tonje Høydahl Sørli side 1, Mannen i den vakre hagen, Tonje Høydahl Sørli side 2, Mannen i den vakre hagen, Tonje Høydahl Sørli side 3, Mannen i den vakre hagen, Tonje Høydahl Sørli side 1, En ørefik, Tonje Høydahl Sørli side 2, En ørefik, Tonje Høydahl Sørli Eksempel på samplinger, Tonje Høydahl Sørli Å lage tekstiltegning, Tonje Høydahl Sørli

Tema for dette tegneserieprosjektet er mentale og fysiske reaksjoner som kan komme etter å ha blitt utsatt for traumer som vold eller seksuelle overgrep.

I tegneserieprosjektet Immersed in Another World kombineres tekst, tegning, tekstil og søm.
Tegneserien vil bli utgitt av Jippi forlag i løpet av 2015.

-------
 
Har du smettet ut av kroppen sånn i siste sekund? Fordi smerten og kanskje også et svik var uutholdelig? Jeg vil at du skal vite at det skjer. Barn gjør det. Ungdom og voksne gjør det. Idet slaget kommer. Idet voldtekten starter. Idet noen sender halve skolen etter deg. Kroppen stivner. Du blir slapp. Blodet siger inn i hjertet ditt, leveren din, alle de indre organene dine pumper og lever. Men armene er livløse, beina også, som gelé. Lemmene dine svikter deg sånn at du skal overleve. Det er instinkt. Da er du glad for at du er et annet sted. I tapetet over en seng. Eller over biltaket. I treet. Bare at, etterpå, når du er tilbake, og ikke husker annet enn fragmenter: en lukt, en lyd, et grep, noe skarpt, en stemme: da hater du deg selv. Og du fortsetter å forsvinne, til du er blitt et svakt omriss av deg selv.
 
Tonje Høydahl Sørli
 

blog comments powered by Disqus

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert med Kunstløftets søknadsfrister, nye artikler og
aktuelle prosjekter.
Meld deg på her >>


Ønsker du Kunstløftets neste avis tilsendt i posten?
Send en e-post med navn og adresse til abo@kunstloftet.no