Kunstløftet

Kunstløftet / Prosjektbank

Du skal få høre fuglesang

Fra «Spurv». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Spurv». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Spurv». Foto: Sivert Lundstrøm. Fra «Nattergal». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Nattergal». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Nattergal». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Hakkespett». Foto: Sivert Lundstrøm. Fra «Hakkespett». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Hakkespett». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Hakkespett». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Hakkespett». Foto: Andrea Haugerud Hovik. Fra «Hakkespett». Foto: Andrea Haugerud Hovik.

– en teatertrilogi for de minste barna

Hele trilogien tar utgangspunkt i fuglenes sang og lek. Vi skaper et lyttende univers der barna kan oppleve og ta del i teatret, musikken og dansens frie uttrykksformer.Her står ikke den verbale teksten i fokus, men kroppen og musikkens språk.
 
Ideen om interaktivt barneteater kommer til uttrykk på ulike måter, tilpasset de forskjellige aldersgruppenes kulturer. Dette betyr ikke nødvendigvis at de deltar fysisk på scenen, men at kontakten med barna blir ivaretatt. Lytting er en form for interaktivitet som kan åpne et rom inni hver tilskuer, og som allikevel former en felles teateropplevelse. Vi ønsker med denne trilogien å ivareta den unike dialogen med barna og samtidig formidle kunnskap om både fugler og kunst.

Prosjektet er et samarbeid mellom Teater Fot, fri-improvisasjonsgruppa EnEnEn og Trøndelag Teater og deltar i utviklingsprosjektet SceSam - interaktive dramaturgier i scenekunst for barn.

Spurv (0-2 år)

Spurvene er små, lubne og lurvete og de opptrer oftest i flokk. De er ikke så redde, nesten litt frekke, og de holder seg i nærheten av mennesker hele året. De fleste barn kjenner spurven, og kan kanskje se at den er nysgjerrig og leken som dem selv. I vår spurve-tolkning blir de klekket i solvarmen, de finner veien ut av egget og reiret og forsøker seg på livets første utfordringer. Å komme vekk fra hverandre er kanskje noe av det aller skumleste…
Michaels Duchs store bass og uforutsigbare improvisasjoner gir rom for både individuell surrealistisk frihet og kollektivt samspill mellom alle som er tilstede. Stykket er framfor alt en feiring av leken og samværet i en atmosfære av lys, dans og musikk.
 

Nattergal (3-5 år)

Nattergalen er en fantastisk virtuos solosanger. Hør den her. Stemmen er så sterk og den synger et så rikt repertoir at den har en helt spesiell plass i vår kultur. Nattergalen ser og hører man sjelden, og derfor er den myteomspunnet og eventyrlig. Vi har tatt utgangspunkt i flere eventyr av HC Andersen, og beveger oss inn hans verden der prinsessens bortskjemte ensomhet står i fokus. Hun er for kresen til å ønske seg det hun kan få, og vil ha alt det hun ikke kan få. Nattergalen blir hennes redning, men kanskje må barna også bidra for å få prinsessen på bedre tanker?
Eirik Hegdahls kraftfulle saksofon gir nattergalen stemme, og sammen med hele EnEnEn blir denne forestillingen en musikalsk og eventyrlig teateropplevelse.
 

Hakkespett (6-9 år)

Hakkespetten er en vakker, sterk og litt farlig fugl. Den er en dyktig byggmester som hakker hull  i treet der den vil bo, men hakker like gjerne for å vise hvor flink den er til å lage raske rytmer, eller for å markere seg overfor andre konkurrerende hakkespetter.
 
Forestillingen handler om forholdet mellom tre hakkespetter, der en av dem alltid er en for mye og blir utstøtt av de andre to. Vi undersøker hvilke følelser og reaksjoner som kommer ut av en mobbesituasjon, men lar leken og musikken gi oss svaret. Stykket ender med en gjenforening og en feiring av styrken i fellesskapet.
I denne forestillingen er Tor Haugeruds trommer sentrale, og han lokker fram både improviserte hakkespettdanser og komponerte rytmeleker.

 


 
Urpremierer: 24.11 2012 i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater.
 
Idé og regi: Lise Hovik
Koreografi: Line Strøm
Musikk: EnEnEn: Michael Francis Duch, Eirik Hegdal og Tor Haugerud
Skuespillere: Andreas Medbøe Thoresen, Janne Brit Rustad / Line Strøm
Danser: Live Strugstad
 
Scenografisk konsulent, ullsol og pilekurver: Ingrid Becker
Fuglehånddukker: Lise Hovik og Rebekka Skauge
Lysdesign på Trøndelag Teater: Sivert Lundstrøm
Takk til alle verksteder på teatret for godt samarbeid!
 
Du skal få høre fuglesang er støttet av Norsk Kulturråd, scenekunst og Kunstløftet, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune.

Les mer på www.teaterfot.no >>

 


blog comments powered by Disqus

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert med Kunstløftets søknadsfrister, nye artikler og
aktuelle prosjekter.
Meld deg på her >>


Ønsker du Kunstløftets neste avis tilsendt i posten?
Send en e-post med navn og adresse til abo@kunstloftet.no