Litteratur

Litteratur

Aktuelt

Forlenget tilgang til e-bøker

Fra Bærum bibliotek. Foto: Bjørn Djupvik

Fra Bærum bibliotek. Foto: Bjørn Djupvik

Norsk kulturråd har bevilget 1,5 mill kr til å gi folkebibliotekene fortsatt tilgang til nærmere 500 e-boktitler fra årene 2012-2014.

I perioden 2012-2014 gjennomførte Kulturrådet et prøveprosjekt med parallelt innkjøp av papir- og e-bøker til norske folkebibliotek. Under prøveprosjektet ble det kjøpt inn 495 skjønnlitterære titler for voksne, som var tilgjengelige for lesere over hele landet, fordelt fylkesvis gjennom 70 lisenser. Bibliotekenes tilgang til disse titlene gikk ut ved årsskiftet, men Kulturrådet har i lengre tid arbeidet for å få til en forlengelse.

- Etter gode samtaler med partene i bransjen, har vi kommet fram til en løsning der Kulturrådet kunne tilby forlag og forfatter økt betaling for at bibliotekene skulle ha tilgang til disse titlene også i det videre. De aller fleste forlag har akseptert tilbudet, og kun fire titler har blitt trukket fra bibliotekenes e-boktilbud, forteller Arne Vestbø, seksjonsleder for litteratur i Kulturrådet.

Avtalen som er inngått med det enkelte forlag, betyr at 491 e-boktitler fra perioden 2012-2015 fortsatt vil være tilgjengelig for alle lånere ut 2019.


blog comments powered by Disqus