Hopp til innhold
Vedtaksliste

Fonogram­innspillinger

Søk støtte

Om søknadsrunden

Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte behandlet totalt 91 søknader ved 1. tildeling 2018. I utvalgets prioriteringer ble det lagt vekt på prosjektenes relevans i forhold til ordningens formål og avgrensninger, faglig innhold, kunstnerisk kvalitet og profesjonalitet. Utvalget tildelte tilskudd innen alle ordningens fire avgrensede områder:

  • Innspilling av komposisjonsmusikk fra Norge
  • Innspillingsprosjekter for barn og unge
  • Innspillinger som dokumenterer utøvertradisjoner i Norge
  • Innspillinger av tradisjonsmusikk fra den flerkulturelle musikkscenen i Norge

Prioriteringer:

Mange gode prosjekter har ikke blitt prioritert. Disse faller ikke nødvendigvis utenfor ordningens formål, men de har ikke stått like godt til ordningens formål og avgrensede områder som andre søknader.

Innen kategorien «dokumentasjon av utøvertradisjoner» har utvalget hovedsakelig prioritert prosjekter som befatter seg med konkretisert tradisjonsmateriale og bevaring/formidling av dette. Innen kategorien «komposisjonsmusikk fra Norge» har utvalget hovedsakelig prioritert innspillingsprosjekter med partiturbaserte, gjennomkomponerte komposisjoner (akustiske eller elektroakustiske). Søknader til innspillingsprosjekter i for eksempel grenselandet jazz/impro/samtidsmusikk har som regel ikke blitt prioritert.

Tildelinger:

Innspilling av komposisjonsmusikk fra Norge:

Det ble bevilget tilskudd til 11 prosjekter i denne kategorien. Blant de prioriterte prosjektene er innspilling av Per Bolstad sine klassiske konsertstykker for fiolin og akkompagnement med Arvid Engegård (fiolin), Svein Haugen (bass) og Håvard Svendsrud (trekkspill). Det ble også bevilget tilskudd til en orkesterinnspilling – kr 100 000 til innspilling av obo-verk av Habbestad, Kvandal og Hovland med Trygve Aarvik (obo) og Kringkastingsorkesteret. Det ble dessuten bevilget kr 100 000 til innspilling av norsk orgelmusikk fra første halvdel av 1900-tallet med Magne Draagen på Steinmeyerorglet i Nidarosdomen.

Innspillingsprosjekter for barn og unge:

Det ble bevilget tilskudd til 7 prosjekter innen denne kategorien. Kr 100 000 ble bevilget til nyskrevne vuggeviser med nordnorske artister. Kr 65 000 ble bevilget til barneplate med Maria Solheim og Silje Sirnes Winje. I tillegg ble kr 120 000 bevilget til bandet Hei Kalas! med Heidi Marie Vestrheim, Annikken Theodorsen og Roy Ole Førland, Julie Falkevik Tungevåg og Martin Horntveth.

Innspillinger som dokumenterer utøvertradisjoner i Norge:

Det ble bevilget tilskudd til 6 prosjekter i denne kategorien. Blant prosjektene er flere arkivbaserte utgivelser, blant annet utgivelse av tradisjonsmateriale fra Hardanger med Anders Kjerland (kr 30 000). Det er også bevilget kr 60 000 til soloplate med felespilleren Johanne Flottorp, som tar utgangspunkt i slåtter fra hjemstedet Tovdal i Åmli. I tillegg er det bevilget et tilskudd på kr 50 000 Britt Pernille Frøholm, som spiller slåtter i Kjelstadtradisjon.

Innspillinger av tradisjonsmusikk fra den flerkulturelle musikkscenen i Norge:

Det ble bevilget tilskudd til 3 prosjekter i denne kategorien. Kr 50 000 ble bevilget til innspilling med Nezam Rajabzadeh m.fl. som spiller tradisjonell musikk fra Iran. Det ble også bevilget kr 100 000 til gruppa Monoswezi, som spiller tradisjonsmusikk fra Zimbabwe, Mocambique og Mali.

Tall fra søknadsrunden:

Antall søknader til behandling: 91

Søknadssum: 7 755 740

Antall tildelinger: 27

Tildelingssum: 1 902 000

Søknader som kommer inn til Støtteordning for fonograminnspillinger blir behandlet av Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte.

Prosess:

  • Søknadsfrist : 5.12.2017 kl. 13:00

  • Vedtak i fagutvalg : 25. - 26.4.2018

Les mer om søknadsrunden

Søk i tabellen, den oppdateres når du skriver

Søk i tabellen

Søk i tabellen

SøkerProsjekttittelSjangerFylkeÅrSøknadssumVedtaksdatoVedtakTilskuddhidden