Norsk kulturfond

Norsk kulturfond

Norsk kulturfond

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Behandler søknader om arrangørstøtte, festivalstøtte og kirkemusikk.

Leder

Jan Ole Otnæs (f.1951) Oslo.
Fra Mo i Rana. Har lang fartstid innenfor norsk jazz og musikkliv, primært i Nord-Norge og Møre. Fra 2013 leder for Nasjonal jazzscene i Oslo etter å ha vært festivalsjef og kunstnerisk leder for Molde int. jazzfestival 2001 - 2012. Før dette leder av Bodø kulturhus. Otnæs satt i Rikskonsertenes festivalstøtteutvalget på midten av 90-tallet, senere i Faglig utvalg for Rom for kunst i Kulturrådet og i styringsgruppa for musikkverkstedordningen i Norsk musikkråd. Har vært leder og medlem i styret i Norsk jazzforum i ulike perioder. Etter en idrettskarriere med nordnorske rekorder i svømming kom jazzinteressen og han etablerte Nordnorsk jazzforum i 1969 og brakte Keith Jarrett til konsert i Bodø der han ledet jazzklubben Ad Lib fra 1979.

Medlemmer

Line Endresen Normann (f. 1976) Oslo
Fra Stavanger.  Direktør for reiseliv og kultur i Virke. Utdanning fra Universitetet i Bergen og Høgskolen i Stavanger med hovedfag fransk, engelsk og øk. adm. ledelse. Var leder av Norske konsertarrangører 2009 – 2015 (september). Informasjonssjef i Grammart 2008-2009, prosjektleder i Mic - Norsk musikkinformasjon, og daglig leder i BRAK Bergen rockaktører 2003-2007. Har hatt styreverv i bl.a. Øyafestivalen, Forum for kultur og næringsliv, Norsk Rockforbund og Folken studentersamfunn i Stavanger.

Tanja Orning (f. 1967) Oslo.
Cellist og musikkforsker. Utdannet i cello og komposisjon ved Musikkhøgskolen i Oslo, i London og ved Indiana University med János Starker. Doktorgrad med Phd-avhandlingen "The Polyphonic Performer", om hvordan samtidsmusikerrollen uttrykkes og forstås innenfor ulike kontekster. Alternerende solocellist i Stavanger Symfoniorkester fra 1994 til 2000. Orning har realisert prosjekter som utøver og komponist, alene og i ulike ensembler: Cellotronics (solo), asamisimasa, Oslo Sinfonietta, Christian Wallumrød Ensemble, Boa trio og med performancegruppen Mobile Home. Har bestilt og urframført en rekke verker av komponister i Norge og utlandet, bl.a. Natasha Barrett, Maja Ratkje, Simon Steen-Andersen og Mathias Spahlinger.

Håvard Lund (f. 1970) Troms/Sør-Trøndelag.
Musiker og komponist utdannet fra Jazzlinja i Trondheim (NTNU). Ansatt som landsdelsmusiker i Troms fylkeskommune (Kultur i Troms). Lund er bl.a. kjent som medlem i Farmers Market (1991–1996) og Frode Fjellheims Jazzjoik Ensemble, senere Transjoik (1991–1998), og Trygve Seim Ensemble (1991–2012). I perioden 1996–2002 var han komponist for teateroppsetninger bl.a. på Torshovteateret, Trøndelag teater, Radioteateret og Det Norske Teater.

Sigbjørn Apeland (f. 1966) Hordaland.
Utdannet kirkemusiker og musikkviter, med doktorgrad i etnomusikologi om kirkemusikk. Han har undervist ved Ole Bull Akademiet og Misjonshøgskolen i Stavanger, og er førsteamanuensis ved Griegakademiet ved Universitetet i Bergen. Som musiker er Apeland kjent for sitt arbeid i grenseland mellom folkemusikk, kirkemusikk og improvisatorisk musikk, og samarbeider med musikere innen vidt forskjellige sjangre. Har medvirket på en rekke utgivelser med blant annet Nils Økland, Berit Opheim Versto, Agnes Buen Garnås og Sigrid Moldestad. Gjenoppnevnt.

Lene Hansen (f. 1971) Troms.
Rådgiver i kulturetaten Troms fylkeskommune. Initiativtaker til festivalen Riddu Riddu i Kåfjord i Troms, og leder i perioden 2001-2005. Tidligere bl.a. representant og parlamentarisk leder Sametinget, og styreleder i Fond for utøvende kunstnere. Medlem av Kulturutredningen 2014.

Ivar Chelsom Vogt (f. 1975) Bergen. 
Musiker, og daglig leder for kulturhuset USF Verftet. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Kultur Vest AS, og har tidligere vært daglig leder i Borealisfestivalen, samt prosjektleder og musiker (bl.a. i Real Ones).