Visuell kunst

Visuell kunst

Aktuelt

Norske gallerier på messeuke i New York

Kunstnersamtale 4. mars i forbindelse med Ane Graffs utstilling <i>Mattering Waves</i> presentert av Entrée fra Bergen på invitasjon fra Independent-messen. Graff ble intervjuet av Alex Klein, kurator ved ICA i Philadelphia. <br>Foto: Det norske generalkonsulatet i New York.

Kunstnersamtale 4. mars i forbindelse med Ane Graffs utstilling Mattering Waves presentert av Entrée fra Bergen på invitasjon fra Independent-messen. Graff ble intervjuet av Alex Klein, kurator ved ICA i Philadelphia.
Foto: Det norske generalkonsulatet i New York.

Flere og flere norske gallerier og kunstnere er å se når den store årlige messeuken arrangeres i New York. Galleri Brandstrup fra Oslo var for femte gang invitert til å delta på New Yorks største messe for samtidskunst, The Armory Show, mens andre deltok for første gang.

Armory Week er navnet på New Yorks viktigste messeuke for visuell kunst, oppkalt etter ukens største messe. I år ble uka arrangert 2.- 5. mars. Et titalls kunstmesser avholdes denne uken, blant andre Independent New York, NADA og Spring/Break.

- Unik synliggjøring for norske gallerier

Det norske generalkonsulatet i New York har i en årrekke hatt kultur, og spesielt samtidskunst, høyt på sin agenda. - Vi på generalkonsulatet har jobbet mer og mer med å støtte opp om de kommersielle galleriene de siste årene, ettersom flere av dem har kommet til New York for messene. Vi ser at deltagelse her gir norske gallerier og kunstnere en unik synliggjøring, sier Elin Bergithe Rognlie, Norges generalkonsul i New York.

Galleri Brandstrup og OSL Contemporary deltok på The Armory Show, mens Entrée og VI, VII ble presentert av Independent New York. I tillegg var norske kunstnere representert i internasjonale galleriers båser, som Ann Lislegaard på Spring/Break og Sebastian Helling hos norske, londonbaserte Kristin Hjellegjerde Gallery på Volta-messen.

Kristin Hjellegjerde Gallery

Bergensgalleriet Entrée er førstemann ut i nyvinningen «Independent's Fifth Avenue Gallery Residency». Tilbudet gir kurator Randi Grov Bergers galleri muligheten til å vise to solopresentasjoner, med de norske kunstnerne Ane Graff og Andrew Amorim, i syv uker til ende, med god hjelp av Independent-messens markedsføringsapparat. Entrée holder i perioden til i egne lokaler hos Elizabeth Dee Gallery, en søstervirksomhet til messen, som nylig flyttet til Harlem. Utstillingen åpnet samtidig som messene. 

Entrée

På The Armory Show, som vises på pirene ut i Hudson-elven, viste OSL Contemporary arbeider av A K Dolven, Ane Mette Hol, Dag Erik Elgin, Jone Kvie, Aase Texmon Rygh og Vibeke Tandberg. Galleri Brandstrup hadde med seg Marina Abramovic, Sverre Bjertnæs, Ola Kolehmainen, Michael Kvium, Per Maning, Thomas Lerooy, Lars Elling, Joseph Kosuth og Michael O'Donnell. Sistnevnte galleri fikk fin presseoppmerksomhet: Bjertnæs illustrerte New York Times' artikkel om messen, og publikasjonen Artsy kåret galleriets bås til en av messens 20 beste. Lengre sør, i Tribeca, viste galleriet VI, VII fra Oslo kunstnerne Ervin Løffler og Landon Metz på den mer intime Independent New York-messen. Galleriet returnerer for øvrig til byen for nok en messe i mai, da de skal delta på Frieze New York.

OSL Contemporary

Galleri Brandstrup

VI, VII

OCA-ordning gir gallerier muligheter

Flere av galleriene fikk muliggjort deltagelse gjennom den såkalte Isgies-støtten. Den nye støtteordningen for gallerier og uavhengige visningssteder forvaltes av OCA - Office for Contemporary Art Norway, og nevner nettopp messenes deltageravgift spesielt blant formålene.

Les mer om Isgies-støtten hos OCA.

Det kongelige norske generalkonsulat New York

Kunstmesser under Armory Week

The Armory Show

Independent Art Fair

New Art Dealers Alliance (NADA)

Spring/Break Art Show

Ny bok om kunstnerdrevne visningssteder

Kulturrådet gir ut en ny bok om kunstnerdrevne visningssteder i mars. Entrée er et av galleriene som omhandles i Kunstnardrivne visningsrom. Årestadar for ny kunst av Jorunn Veiteberg. Boken lanseres 20. og 21. mars i henholdsvis Tromsø og Oslo.

Lanseringsseminar 20. mars i Tromsø

Lanseringsseminar 21. mars i Oslo

 


blog comments powered by Disqus