Hopp til innhold

Her finner du en oversikt over alle episodene av vår podkast Kulturrådet.

Kulturrådets podkast handler om hvor viktig kunst og kultur er for oss og samfunnet. Det engasjerer og provoserer, og noen ganger er det vanskelig å forstå. I podkastserien snakker vi med dem som står midt i de store og små debattene som rører seg i kulturlivet. Du får også et eksklusivt innblikk i hvordan Kulturrådet jobber.

Podkasten ledes av kulturjournalistene Malin Kulseth og Namra Saleem, og er utviklet og produsert i samarbeid med Flink Pike produksjonsselskap.

Har du spørsmål eller innspill til oss? Send en e-post til: podkast@kulturradet.no.

Episode 1: Kunstnerisk ytringsfrihet (del 1)

Vi snakker om kunstnerisk ytringsfrihet og hvorvidt denne er under press i Norge i dag. Rapperen Kamelen forteller sin versjon av hva som skjedde da han ble arrestert på scenen under sin egen konsert, og om det gjør at han i fremtiden vil sensurere seg selv i musikken sin. Forsker Tore Slaatta bidrar med sin innsikt om status for den kunstneriske ytringsfriheten her til lands. 

Episode 1: Kunstnerisk ytringsfrihet (del 2)

De siste månedene har de identitetspolitiske debattene stormet på og rundt Kunsthøgskolen i Oslo, og det har blitt hevdet at den kunstneriske ytringsfriheten til studentene er truet. Er den egentlig det? Vi har snakket med studentene, og flere eksperter på ytringsfrihet.

Kommer fredag 4. desember.

Episode 3: Hater vi kunstnere?

I denne episoden skal du få møte personen bak den anonyme Facebook-siden Sløseriombudsmannen. Vi forsøker å få svar på hva det er som gjør at hen og følgerne av siden reagerer så sterkt på offentlige tilskudd til kunst og kultur. Hater de kunstnere? Eller hater de bare at det er dette skattepengene deres går til? Vi snakker også med en av Kulturrådets strengeste kritikere kunstner Öde Nerdrum, og direktøren i Kulturrådet Kristin Danielsen.

Kommer fredag 11. desember.

Episode 4: Kunsten å få tilskudd

Hvis du lurer på hva som skal til for å søke og motta tilskudd fra Kulturrådet, er dette episoden for deg. Her får du tips til hvordan du kan skrive den beste søknaden, og de som faktisk bestemmer hvem som får kulturkronene og ikke gir deg et innblikk i hvordan de jobber. Vi får også bli med en nervøs søker på reisen mot tilskudd. 

Kommer fredag 18. desember.

Episode 5: Rive eller rastaurere?

En ny rapport fra Kulturrådet viser at av Norges 5 000 museumsbygg, har omtrent halvparten behov for restaurering. Kan vi egentlig ta vare på alt fra fortiden? Vi snakker om hvorfor det blir så følelsesladd når gamle bygg rives, og hvordan skal vi skal restaurere uten at vi sitter igjen med en harry kopi av det originale. Med oss har vi Aase Hogfeldt-Eskevik i Riksantikvaren og kulturminneforsker Hans-Henrik Egede-Nissen.

Kommer fredag 25. desember.

Episode 6: Kulturkrise

Kulturlivet er hardt og alvorlig rammet av koronakrisen, og undersøkelser fra Kulturrådet viser at kultursektoren kan tape 17 milliarder kroner 2021 dersom smitteverntiltakene videreføres. Vi snakker med kulturaktør om den vanskelige situasjonen, og om hva slags kulturliv vi kan få etter krisen.

Kommer 1. januar.