Hopp til innhold

AVLYST: Årskonferansen 2020: Sensur og selvsensur

Årskonferansen 2020 med temaet "Sensur og selvsensur" er dessverre avlyst.

24. november 2020

Legg arrangementet i min kalender

Nye smitteverntiltak og sosial nedstengning av Oslo som gjelder til og med 30. november gjør det umulig for oss å gjennomføre årskonferansen som planlagt, og vi ser oss dessverre nødt til å avlyse konferansen den 24. november. Vi jobber med å se på alternative løsninger og kommer tilbake til hvordan vi vil belyse temaet kunstnerisk ytringsfrihet og sensur.

I Norge står ytringsfriheten formelt sterkt, men mange i kultursektoren vet at det ikke er uproblematisk å ytre seg med kunstneriske virkemidler. Provoserende og kontroversiell kunst har de siste årene blitt møtt med alt fra uthenging på sosiale medier til politietterforskning. Samtidig raser de identitetspolitiske debattene i kulturlivet og akademia, og legger et enda større press på debatten. 

Er det mulig å være fri og uavhengig kunstner i dette debattklimaet? Risikerer vi at kunstnere sensurerer seg selv for å slippe ubehag? Og hva slags kunst får vi da? Bli med når Kulturrådets årskonferanse ser på vilkårene for frie kunstneriske ytringer, både i Norge og i andre land.