Hopp til innhold

EØS-midlene

Gjennom EØS-midlene bidrar Norge til sosial og økonomisk utjevning i Europa. Støtten styrker også samarbeidet mellom Norge og mottakerlandene.

Kulturrådet er nasjonalt kontaktpunkt for kulturprogrammene i EØS-midlene, og bidrar til å utforme kulturprogram i samarbeid med mottakerlandene. EØS-midlene til kultur skal bidra til å styrke det europeiske kulturfeltet, med særlig fokus på kulturelt entreprenørskap. Kultursamarbeidet skal også bidra til sosial inkludering og demokratiutvikling.

I tidligere programperioder er det gitt tilskudd til prosjekter innen musikk og scenekunst, visuell kunst, kulturarv og kunst- og kulturutdanning.

Påmelding informasjonsbrev

Ønsker du å få siste nytt om utlysninger og arrangementer inn innboksen din? Kulturrådet har laget eget informasjonsbrev for kulturprogrammene innen EØS-midlene!

 

I disse landene kan du søke støtte fra EØS-midlene

Åpne utlysninger

I henhold til UDs reiseråd i forbindelse med koronaviruset fraråder Kulturrådet alle norske aktører fra å reise frem til reiserådene endrer seg. 

Det er mulig å søke prosjektmidler i Bulgaria og Latvia! 

Reisestøtteutlysningen i Bulgaria og den bilaterale utlysningen i Romania knyttet til Timisoara som europeisk kulturhovedstad er satt på vent på ubestemt tid grunnet koronaviruset. 

Hvis du har hatt utgifter i forbindelse med reise du har søkt støtte til, men som ikke lar seg gjennomføre grunnet koronaviruset, vennligst ta kontakt med EØS-teamet i Kulturrådet omgående.