Hopp til innhold

Kreativt Europa

Kreativt Europa er EUs program for kulturell og kreativ sektor. Gjennom Kreativt Europa kan norske aktører innen kunst, kultur, film og TV få støtte til internasjonalt kultursamarbeid.

Kreativt Europa har to del-program:

Kultur-programmet har som formål å styrke kulturelt samarbeid og mangfold i Europa, og er åpent for et bredt spekter av aktører innen ulike sjangre. Kulturdirektoratet er kontaktpunkt for Kreativt Europas kulturprogram. Mer om kulturprogrammet her

Se aktive utlysninger i Kreativt Europas kulturprogram

Om du ønsker informasjon om MEDIA-programmet, som har som formål å styrke den audiovisuelle bransjen i Europa, gjennom en rekke ulike støtteordninger kan du ta kontakt med Norsk Filminstitutt og finne mer inforamasjon om programmet her.

Lurer du kanskje på hvilken støtteordning som er best for deg. Kulturdirektoratet, i samarbeid med andre kontaktpunkter for europeiske og nordiske støtteordninger utga høsten 2021 en digital brosjyre med informasjon om hvordan du kan søke støtte til kulturprosjekter fra ulike nordiske og europeiske støtteordninger. Den finner du HER. 

EU har opprettet et nyttig redskap for å kunne finne fram i ulike ordninger fra dem. Dette heter CulturEU - og du finner lenke til dem HER

 

Her kan du også lære om de ulike utlysningene i Kreativt Europa fra EU, Opptaket er fra juni 2021