Hopp til innhold

Årskonferansen 2018

Kulturrådet inviterer til årskonferanse i Bergen 20. november. Tema er kunst og kultur i miljøkrisenes tid.

20. november 2018

Legg arrangementet i min kalender

Peer Gynt-salen i Grieghallen, Bergen

Kulturrådet

Strømmes

Livsbetingelsene på kloden synes å være i dramatisk endring, og med sommerens varmerekorder og tørke i Norge har konsekvensene av klimaendringene rykket et hakk nærmere oss. Klima- og miljøkrisen er en kulturkrise – det handler om hvordan vi forstår oss selv i verden og hvordan vi innretter våre liv og vårt samfunn. Kunstnere og kulturaktører er opptatt av dette - biedød, plastforsøpling, lyden av torskesang, oljeutvinningens konsekvenser og forholdet mellom klimaødeleggelser og sosial urettferdighet synliggjøres i bøker, verk og utstillinger. Men hvilken betydning har kunstnernes arbeid og hvordan kan kulturlivet bidra? Går vi mot en dyster framtid eller er det et momentum nå for virkelig å handle?

Kulturrådet inviterer til konferanse om viktige spørsmål med både norsk og globalt perspektiv. Kunstnere, kuratorer, forskere, kulturledere og andre premissleverandører vil delta i debatter, komme med innlegg og dele kunstpresentasjoner.

Blant de medvirkende finner vi: Natasha Ginwala (kurator), Espen Stueland (forfatter), Apichaya Wanthiang (billedkunstner), Rauand Ismail (skribent, Grønn ungdom), Bård Vegar Solhjell (leder WWF), Ragnhild Freng Dale (sosialantropolog, skribent), Asta Busingye Lydersen (konferansier).

Program og påmelding