Hopp til innhold
Fagdag

Museer og åpne data

Museer, arkiver og andre kulturinstitusjoner forvalter et bredt spekter avsamlingsdata om fotografier, gjenstander og kunstverk. Kulturrådet inviterer til fagdag om hvordan denne informasjonen kan utnyttes mer og bedre enn den gjør i dag.

2. juni 2016 kl. 09:30 - 15:30

Legg arrangementet i min kalender

Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

Kulturrådet, Riksantikvaren, Riksarkivet og Kartverket

Gjenbruk og deling av data kan bidra til mer effektive tjenester hos institusjonene selv. I tillegg kan offentlige åpne data skape et godt grunnlag for utvikling av tjenester og løsninger i regi av private aktører. Og ikke minst vil åpne og lenkede data bidra til en kraftig forbedring av datakvaliteten. 

Se alle presentasjonen på bambuser (dessverre noe varierende lydkvalitet).

Kulturrådet samarbeider med Riksantikvaren, Riksarkivet og Kartverket om å samordne innsatsen innen digitalisering og åpne data.

Formålet med fagdagen er å inspirere, bidra til erfaringsutveksling, knytte og utvikle faglige kontakter. Fagdagen vil orientere om hva det arbeides med på feltet, presentere initiativ og løsninger fra andre institusjoner og invitere til samtale og dialog om felles utfordringer og løsninger, og vi håper at fagdagen vil bidra til erfaringsutveksling og komptansebygging på tvers av sektorer og institusjoner.

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo. Programmet varer fra 9.30 til 15.30.

Møteleder: Lars Rogstad, Kulturrådet

Fra programmet (med presentasjoner, oppdatert 7.6.16)

Kontaktperson

Lars Rogstad