Hopp til innhold

Informasjonsmøte om kreativ næring i Bergen

Kulturrådet inviterer til et åpent informasjonsmøte i Bergen, om tilskuddsordningene for kulturell og kreativ næring.

3. mai 2018 kl. 14:00 - 16:00

Legg arrangementet i min kalender

Litteraturhuset i Bergen, Østre Skostredet 5-7

Kulturrådet

Kulturrådet inviterer til åpent informasjonsmøte om ordningene for kreativ næring på Litteraturhuset i Bergen. Formålet med møtet er å gi informasjon til potensielle søkere om tilskuddsordningene, men også å få innspill og spørsmål fra kulturfeltet.

Kulturrådets seksjon for kreativ næring forvalter to ordninger - Regional bransjeutvikling (RBU) og Næringsutvikling (NUT) – fordelt på 18.3 mill. Målgruppen for ordningene er musikk, litteratur, scenekunst, kulturvern, visuell kunst + film, mote, arkitektur, design og spilldesign.

NUT retter seg mot mindre virksomheter (gjerne i «mellomleddet») i samarbeid med en eller flere kreative/kunstnere. Støtte gis til tiltak som vil føre til økte inntekter inn i foretaket, der inntektene også kommer tilbake til samarbeidende kreative/kunstnere. Tiltak som tidligere har fått støtte er forretningsutvikling, markedsføringstiltak, nye kanaler for distribusjon mfl.

RBU retter seg mot regionale, bransjebyggende aktører med større nedslagsfelt. Midlene fordeles likt i fem regioner, og skal utvikle bransjestrukturer og verdikjeden. Tiltak som tidligere har fått støtte er kompetanseprogram (med fokus på næringsutvikling) for kreative/kunstnere i regi av regionale kompetansesentre, og prosjekter som ikke bare utvikler mellomleddet, men og så tiltak som utdanner det potensielle markedet.

Merk at det kan ikke søkes støtte til produksjon, drift, arrangement eller forskning. For mer informasjon les gjennom retningslinjene på våre nettsider:

Støtteordning for næringsutvikling

Støttordning for regional bransjeutvikling

Se alle tildelinger til kreativ næring i 2017 her.

Møtet er gratis og åpent for alle.