Hopp til innhold

Seminar: Inkluderende lokalsamfunn i Norden

Kulturrådet, med prosjektet "Inkluderende Kulturliv i Norden", arrangerer et heldagsprogram der deltagere og bidragsytere fra ulike initiativer og prosjekter rundt om i Norden deler sine metoder for å skape inkluderende kultur i sine lokalsamfunn.

8. februar 2019 kl. 10:00 - 16:00

Legg arrangementet i min kalender

Folk och Kultur, Eskilstuna, Sverige

Kulturrådet

Den svenske konferansen "Folk och Kultur" arrangeres i Eskilstuna. I år er fokus på møter ig inspirasjon på tvers av landegrenser, og konferansen er en nordisk plattform for samtaler og analyser om kunst og kultur i de nordiske landene.

På Kulturrådets seminar under konferansen møter du:

Groruddalssatsningen (Oslo, Norge)

Prosjektet kartlegger innbyggernes kulturelle ressurser, praksiser og preferanser, og setter igang aktiviteter og arrangementer som styrke lokal identitet og fellesskap, på tvers av deltakernes ulike erfaringer, livssituasjoner og kulturelle bakgrunn. Presenteres av Neha Naveen og Karen Bøhle Aarhus

Roots and Wings (Island)

Siden 2008 har kvinner fra hele verden møttes på biblioteket i Reykjavik for å skape kunst og forestillinger, utveksle historier og bidra til et mer interkulturelt samfunn. Prosjektet presenteres av Lilianne Vorstenbosch (kunstlærer), Zahra Mesbah (tolk og deltaker i The Women's Story Circle) og Kristín R. Vilhjálmsdóttir (prosjektleder, Reykjavik bibliotek).

GAME (Danmark)

GAME ble startet i 2002, med ønsket om å skape langvarige sosiale endringer gjennom sports- og kulturaktiviteter ungdom leder selv. De skaper aktiviteter i nabolag med sosiale utfordringer i Danmark, Libanon, Somaliland, Jordan og Ghana. Presenteres av Mikkel Selmar, Direktør for Game Danmark.

Neighbourhood Yurt (Finland)

Neighbourhood Yurt er et prosjekt som kartlegger samtalene som foregår i nabolagene i den flerkulturelle og flerspråklige bydelen Hervanta i Tampere, Finland. Yurten reiser Hervanta rundt, og tar med seg lokal kunst og beboernes kunnskap. Presenteres av kunstner Khalid Imran og doktorgradsstudent Karim Maiche.

FlenWorldOrchestra (Sverige)

FVO er et prosjekt som kombinerer integrering med musikk og andre kulturuttrykk av høy kvalitet, der både profesjonelle og amatører deltar. Gjennom musikk, dans, teater, kunst, film, og foto, vil kulturhuset engasjere og skape møter mellom folk i alle aldre og med helt ulike bakgrunner og erfaringer. Presentert av Anne Sjöberg, prosjektleder FlenWorldOrchestra.

Les mer om program og påmelding