Hopp til innhold
Kreativt Europa

Kreativt Europa og EØS i Buskerud - informasjonsmøte

Er du interessert i internasjonalt kultursamarbeid? Vil du lære om finansieringsmuligheter for europeiske prosjekter? Har du en prosjektidé som du ønsker tilbakemelding på? Buskerud fylkeskommune og Kulturrådet inviterer til informasjonsmøte om Kreativt Europa og EØS mandag 13.mai. Kulturrådet ved Kreativt Europa-desken (Kine og Per) og EØS-desken (Rannveig) er også tilgjengelige for individuell veiledning.

EØS og Kreativt Europa i Drammen og Buskerud. Foto: Per Dehlin

EØS og Kreativt Europa i Drammen og Buskerud. Foto: Per Dehlin

13. mai 2019 kl. 11:00 - 15:30

Legg arrangementet i min kalender

Drammen

Buskerud fylkeskommune og Norsk Kulturråd

Kulturrådet er nasjonalt kontaktpunkt for kulturdelen av EUs kulturprogram Kreativt Europa. Tilsvarende er Norsk Filminstitutt (NFI) kontaktpunkt for MEDIA-programmet. Vi organiserer informasjonsmøter og tilbyr veiledning til norske aktører, med mål om å øke og styrke norsk deltakelse i programmet.

På samme måte er Kulturrådet ansvarlige for å informere om EØS-midlene.

Informasjonsmøtet på formiddagen 13.mai er åpent for alle kulturaktører som ønsker å samarbeide internasjonalt og som lurer på om Kreativt Europa eller EØS er noe for dem. 

I en individuell veiledning har vi tid til å gå i dybden på ditt prosjekt, uavhengig av hvor du er i prosessen. Du møter koordinatorene for Kreativt Europa og/eller EØS fra Kulturrådet, og kan presentere din prosjektidé, få konkrete tilbakemeldinger på ditt prosjekt eller få tips til søknadsskriving hvis du har kommet så langt. Veiledningen retter seg etter dine behov. Hvis du ønsker at vi forbereder oss på noe spesifikt, mottar vi gjerne skriftlig informasjon om prosjektet/ideen i forkant.

Om påmelding

Arrangementet krever påmelding innen 3. mai. 

Program:

11.00 – 12.15: 
Buskerud fylkeskommune:

  • Internasjonalt kultursamarbeid i Buskerud og Viken (Jon Endre Røed Olsen, kultursjef)
  • Internasjonale forprosjektmidler i Buskerud (Hilde Aarø, internasjonal rådgiver)

Kulturrådet:

  • Presentasjon av EØS- og Kreativt Europa – om ordningen og hvilke muligheter disse ordningene gir for søkere i Buskerud (Per Dehlin, Kine Korsmo Robertsen og Rannveig S. Gimse, internasjonale rådgivere i Kulturrådet)

12.15 – 12.30: Kort pause med lett lunsj

12.30-12.45: Erfaringer fra en søknadsprosess- Legacy Nansen i Numedal
(Kirsten Lexberg, prosjekteder)

12.45 – 15.30: Gruppeveiledning / individuell veiledning

Påmeldingsfrist 3. mai - send svar til Mette Indrehus (E-post)