Hopp til innhold
Kreativt Europa / EØS

AVLYST: Kreativt Europa og EØS i Trøndelag - informasjonsmøte og prosjektverksted

NB: Møtet er avlyst på grunn av COVI 19. Dette er en kollektiv dugnad for å begrense smitte. Både Europadagene i Trøndelag og dette delarrangementet er avlyst. Er du interessert i internasjonalt kultursamarbeid? Vil du lære om finansieringsmuligheter for europeiske prosjekter? Har du en prosjektidé som du ønsker tilbakemelding på? Som del av Europadagene i Trøndelag inviterer Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, Trøndelags Europakontor og Kulturrådet til informasjonsmøte om Kreativt Europa og EØS-midlene, samt prosjektverksted med Kulturrådet 19. mars.

Platform Shift - der Teatret Vårt i Molde har vært norsk deltaker. Foto: Arild MoenFoto:

Platform Shift - der Teatret Vårt i Molde har vært norsk deltaker. Foto: Arild MoenFoto:

19. mars 2020 kl. 10:00 - 16:00

Legg arrangementet i min kalender

InnoCamp, Nord Universitet, Skolegata 22, Steinkjer

Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, Trøndelags Europakontor, Kulturrådet, Den Europeiske Unions delegasjon til Norge

NB: Møtet er avlyst på grunn av COVI 19. Dette er en kollektiv dugnad for å begrense smitte. Både Europadagene i Trøndelag og dette delarrangementet er avlyst. 

Kulturrådet er nasjonalt kontaktpunkt for kulturdelen av EUs kulturprogram Kreativt Europa. (Tilsvarende er Norsk Filminstitutt (NFI) kontaktpunkt for MEDIA-programmet.) Vi organiserer informasjonsmøter og tilbyr veiledning til norske aktører, med mål om å øke og styrke norsk deltakelse i programmet.

Dette arrangementet, som er en del av Europadagene i Trøndelag,  fokuserer på kultur-delen av Kreativt Europa, og spesifikt på samarbeidsprosjekter, der vi venter en ny utlysning høsten 2020. Det vil også fokusere på EØS-midlene, og mulighetene som finnes i dette programmet. 

Informasjonsmøtet på formiddagen 19. mars er åpent for alle kulturaktører som ønsker å samarbeide internasjonalt og som lurer på om Kreativt Europa eller EØS er noe for dem. I tillegg til en generell introduksjon til programmet fra Per Dehlin og Kristin Bolgård fra Kulturrådet, vil du møte Hans Jørgen Støp fra Nord Universitet som deler sine erfaringer med søknad til et Kreativt Europa-prosjekt i 2019. Det blir også en presentasjon av EØS-midlene ved Rannveig Solumsmoen Gimse, samt av et EØS-prosjekt.  

Prosjektverkstedet på ettermiddagen 19. mars er åpent for aktører som ønsker tilbakemelding på en prosjektidé. Dette er et tilbud med lav terskel, for alle som har en prosjektidé de ønsker å få tilbakemelding på. Deltakere på verkstedet må sende inn utkast til prosjektidé på inntil 500 ord på forhånd (send utkastene HIT.), og bidra med en tre - fem minutters muntlig «pitch» på møtet. Du vil få tilbakemeldinger fra Kreativt Europa-desken, EØS-medarbeider, lokale veiledere og fra andre verksteddeltakere. 

 

Om påmelding

Arrangementet krever påmelding innen 12. mars. Du kan melde deg på en del av programmet, eller hele. På onsdag byr vi på lunsj. Husk å melde fra om allergier eller andre hensyn vi må ta. 

Hvis du melder deg på prosjektverkstedet fra 13.30 - 16.00 må du sende inn et utkast til en prosjektidé innen 12. mars (inntil 500 ord). Send utkastene HIT. Det er begrenset antall plasser på prosjektverkstedet, og førstemann til mølla.

Program:

10:00-10:30: Velkommen v/ Ketil Hustad fra Trøndelag fylkeskommune og EU-ambassadør til Norge, Thierry Béchet

10:30-11:00: Intro til EØS-midlene v/Kristine Lunde-Tellefsen, Norsk Kulturråd

11:00-11:20: Prosjekteksempel EØS-midlene

11:20-12.00: Intro til Kreativt Europa v/ Per Dehlin og Kristin Bolgård, Norsk Kulturråd

12.00-12:20 Prosjekteksempel Kreativt Europa: Nord Universitet ved Førsteamanuensis Hans-Jørgen Støp: Hva lærte vi gjennom søknadsprosessen?

12:20-13:00 Lunsj

13:00-13:30: Hva kan Fylkeskommunen/kommunen/Europakontoret bistå med?

Del 2: Prosjektverksted (spesielt påmeldte)

13:30-16:00: Prosjektverksted med muntlig presentasjon av ideer fra påmeldte aktører, samt tilbakemeldinger. Tilbakemeldinger fra Norsk kulturråd v/Per Dehlin, Kristin Bolgård og EØS-team, samt medarbeidere fra Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune & Trøndelags Europakontor.

Ca kl 16:00: Slutt på del 2

Sted: InnoCamp, Nord Universitet, Skolegata 22, Steinkjer. 

NB: Møtet er avlyst på grunn av COVI 19. Dette er en kollektiv dugnad for å begrense smitte. Både Europadagene i Trøndelag og dette delarrangementet er avlyst.