Hopp til innhold
Kreativt Europa

Kreativt Europa i Trøndelag - informasjonsmøte og prosjektverksted

Er du interessert i internasjonalt kultursamarbeid? Vil du lære om finansieringsmuligheter for europeiske prosjekter? Har du en prosjektidé som du ønsker tilbakemelding på? Som del av Europeisk uke inviterer Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Trøndelags Europakontor til informasjonsmøte om Kreativt Europa og prosjektverksted med Kulturrådet onsdag 8.mai. Kulturrådet ved Kreativt Europa-desken er også tilgjengelig for individuell veiledning torsdag 9.mai.

Scenekunstbruket deltar i Kreativt Europa prosjektet TEEN. Foto: Mariell Lind Hansen

Scenekunstbruket deltar i Kreativt Europa prosjektet TEEN. Foto: Mariell Lind Hansen

8. mai 2019 kl. 10:30 - 15:00

Legg arrangementet i min kalender

Trondheim

Trøndelag fylkeskommune, Trøndelags Europakontor, Norsk Kulturråd og

Kulturrådet er nasjonalt kontaktpunkt for kulturdelen av EUs kulturprogram Kreativt Europa. Tilsvarende er Norsk Filminstitutt (NFI) kontaktpunkt for MEDIA-programmet. Vi organiserer informasjonsmøter og tilbyr veiledning til norske aktører, med mål om å øke og styrke norsk deltakelse i programmet.

Dette arrangementet fokuserer på kultur-delen av Kreativt Europa, og spesifikt på samarbeidsprosjekter, der vi venter en ny utlysning høsten 2019.  

Informasjonsmøtet på formiddagen 8.mai er åpent for alle kulturaktører som ønsker å samarbeide internasjonalt og som lurer på om Kreativt Europa er noe for dem. I tillegg til en generell introduksjon til programmet, vil du møte organisasjoner som deler sine erfaringer med Kreativt Europa-prosjekter.

Prosjektverkstedet på ettermiddagen 8.mai er åpent for aktører som ønsker tilbakemelding på en prosjektidé. Dette er et tilbud med lav terskel, for alle som har en prosjektidé de ønsker å få tilbakemelding på. Deltakere på verkstedet må sende inn utkast til prosjektidé på inntil 500 ord på forhånd, og bidra med en tre minutters muntlig «pitch» på møtet. Du vil få tilbakemeldinger fra Kreativt Europa-desken, lokale veiledere og fra andre verksteddeltakere.

Individuell veiledning 9. mai

I en individuell veiledning har vi tid til å gå i dybden på ditt prosjekt, uavhengig av hvor du er i prosessen. Du møter koordinatorene for Kreativt Europa i Kulturrådet i tre kvarter, og kan presentere din prosjektidé, få konkrete tilbakemeldinger på ditt prosjekt eller få tips til søknadsskriving hvis du har kommet så langt. Veiledningen retter seg etter dine behov. Hvis du ønsker at vi forbereder oss på noe spesifikt, mottar vi gjerne skriftlig informasjon om prosjektet/ideen i forkant.

Om påmelding

Arrangementet krever påmelding innen 23.april. Du kan melde deg på en del av programmet, eller hele. På onsdag byr vi på lunsj. Husk å melde fra om allergier eller andre hensyn vi må ta.

Hvis du melder deg på prosjektverkstedet 8.mai må du sende inn et utkast til en prosjektidé innen 1.mai (inntil 500 ord). Du vil få mer informasjon om dette på e-post når du har meldt deg på Det er begrenset antall plasser på prosjektverkstedet, og førstemann til mølla.

Hvis du melder deg på individuell veiledning 9.mai vil du få tildelt et tidspunkt etter påmeldingsfristen. Det er begrenset antall plasser.

Program:

DAG 1: onsdag 8.mai

Sted: Konferansesenteret i SpareBank 1 SMN, Søndre gate 4, Trondheim.

Del 1: Infomøte

0930-10: Kaffe/te og registrering

10-1030: Velkommen v/Per Dehlin og EU-ambassadør til Norge, Thierry Béchet

1030-1055: Intro til Kreativt Europa v/Kine Korsmo Robertsen

1055-11: Hva kan Fylkeskommunen/kommunen/Europakontoret bistå med?

11-1130: Prosjektpresentasjoner

1130: Slutt på del 1

1130-1230: Lunsj

Del 2: Prosjektverksted

1230-1600: Prosjektverksted med muntlig presentasjon av ideer fra påmeldte aktører, samt tilbakemeldinger.

Ca kl 16: Slutt på del 2

DAG 2: torsdag 9.mai

Sted: Fylkets Hus, Trondheim, Erlings Skakkes gate 15, Møterom Kleberstein 5. etasje

09-15: Individuelle veiledninger (tidspunkt tildeles etter påmelding)

Påmelding