Hopp til innhold
Kulturrådet inviterer til konferanse om kulturøkonomi:

Konferanse om kulturøkonomi: «Kultur å leve av»

Abid Raja og Kristin Danielsen er klare for Kulturrådets konferanse «Kultur å leve av» 27. mai, om kunstnernes og kulturlivets økonomiske vilkår.

27. mai 2020

Legg arrangementet i min kalender

Deichman Bjørvika

Kulturrådet

Strømmes

Abid Raja
Abid Raja åpner konferansen "Kultur å leve av" 27. mai.

27. mai inviterer Kulturrådet til konferanse om kulturøkonomi på Deichmanske bibliotek i Bjørvika. Der vil Kulturrådet legge frem vårt øyeblikksbilde for situasjonen i norsk kultursektor, og invitere til en bred diskusjon om veien videre. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja åpner konferansen.

I kulturmeldingen leser vi at Norge står foran en stor omstilling, og kultur og næring har blitt en gjenganger i beskrivelsen av fremtidens kulturpolitikk. Det er forventninger til at den enkelte kunstner arbeider for å øke sine inntekter for å sikre seg en bærekraftig kunstnerøkonomi. Også de statlig finansierte kulturinstitusjonene har nå mål om høyere egeninntjening. Men er kulturen i Norge noe å leve av?

Men hvordan bør kulturpolitikken utformes for å tilrettelegge for økt omsetning og inntjening i kulturfeltet? Hvordan skal virkemiddelapparatet nasjonalt og regionalt bidra til at kunstnerne tjener mer penger? Og hva med kunstnerne, hvordan må de jobbe dersom et kunstnerliv skal være økonomisk bærekraftig? Dette er noen av spørsmålene som vil bli belyst denne dagen.

Hold av dagen allerede nå! Påmelding til konferansen åpnes i mars måned, og flere detaljer om programmet vil være på plass før påske.