Hopp til innhold

Informasjon til kulturlivet om koronasituasjonen

Her finner du informasjon og tiltak fra Kulturrådet knyttet til koronaviruset.

Kulturrådet forvalter Kulturdepartementets kompensasjonsordning på 300 millioner kroner som er rettet inn mot kulturaktører som har måttet avlyse eller utsette arrangementer som følge av koronakrisen. Kulturrådet lager nå konkrete retningslinjer for ordningen og søknadsskjemaet vil være klart 14. april, med søknadsfrist 21. april. Under finner du veiledning til skjemaet og forklaring på hvordan du søker.

Søk kompensasjon til kulturarrangører

Kulturrådet har etablert en egen ordning for kunst- og kulturprosjekter som tilpasses korona-pandemien. Nå er både retningslinjer og søknadsskjema klare, med første søknadsfrist 5. mai.

Søk tilskudd til koronatiltak

Kulturrådet vil ikke kreve tilbake utgifter som har blitt brukt til arrangementer som blir avlyst eller utsatt på grunn av koronakrisen. Dette gjelder arrangementer frem til og med 30. juni. Les vår presisering av dette her.

Søknadsbehandling og utbetaling av tilskudd går som normalt i Kulturrådet. Har du spørsmål om søknaden din kan du kontakte saksbehandler på ordningen du søkte. Har du behov for teknisk hjelp, kontakt brukerstøtte. ​

De internasjonale programmene hvor Kulturrådet er norsk kontaktpunkt påvirkes av korona-situasjonen og enkelte frister er blitt utsatt. Se oppdatert informasjon om EØS-midlene og Kreativt Europa.

Her finner du samlet og oppdatert informasjon om myndighetenes og andre aktørers tiltak som påvirker sektoren.​

Information in English