Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Arrangørutvalget for visuell kunst

Behandler søknadene fra arrangører og arenaer: Arrangørstøtte for kunstnerdrevne visningssteder og kunstfestivaler, driftsstøtte, utstyrsstøtte til fellesverksteder og prosjektstøttesøknader fra institusjoner.

Publisert 08.02.2017
Sist endret 18.02.2020

Utvalgets sammensetning skal sikre bredde og spisskompetanse når det gjelder dynamikken i det visuelle feltet og innen ulike kunstuttrykk. Det blir lagt vekt på at utvalget skal ha en helhetlig oversikt over feltet. Sammensetningen skal ivareta erfaring fra institusjonsvirksomhet, selvorganisering og kuratering.

Leder

Luba Kuzovnikova (leder og rådsmedlem), (f. 1976), Kirkenes. Er kunstnerisk leder i kurator- og produsentkollektivet Pikene på Broen og leder av festivalen Barents Spektakel. Kuzovnikova er utdannet lingvist og kunsthistoriker, og har en MA i Cultural Management og en MA i Global Public Policy. Kuzovnikova har tidligere vært varamedlem i rådet.

Utvalgsmedlemmer

Elin Melberg (f. 1976), Stavanger. Kunstner, kurator og produsent, utdannet ved Royal College of Art, London. Hun har vært meddirektør for det kunstnerstyrte visningsstedet Prosjektrom Normanns (2013-2019), og var med og etablerte og er styreleder for det kreative arbeidsfellesskapet ELEFANT i Stavanger. Hun har hatt en rekke utstillinger i nasjonalt og internasjonalt, og er representert i flere samlinger.

Javier Barrios (f. 1979), Oslo. Kunstner, utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Han har hatt en rekke utstillinger i Europa og USA, blant annet ved Kunstnernes Hus, Galleri MELK, Trafo Kunsthall, Outlet Gallery, Galeria Arroniz, Fundacion MARSO, Muskegon Museum of Art, Triumph and Disaster Gallery, Schaufenster Gallery, Rod Bianco Gallery, Brandstrup og Galleri K. Han er også redaktør for VECTOR Artists Journal.

Reinhold Ziegler (f. 1965), Kristiansund. Kunsthåndverker, smykkekunstner, utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Staatliche Zeichenakademie Hanau, Tyskland. Han har avholdt en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt, blant annet på Kunstnerforbundet, Galleri Format, Galleri F15, Galleri Wittenbrink, München, Collect, London, og Revelations, Paris. Han er også frilans skribent for blant annet norwegiancrafts.no og tidsskriftet Kunsthåndverk.

Mathias Danbolt (f. 1983), København. Kunsthistoriker, -teoretiker og kritiker. Førsteamanuensis (Associate Professor) i kunsthistorie ved Københavns Universitet med et forskningsprosjekt omkring kunst og kolonialisme. Leder for tiden to forskningsprosjekter: The Art of Nordic Colonialism: Writing Transcultural Art Histories (2019-2022) og OKTA: Art and Social Communities in Sápmi (2019-2021). Ph.d. fra Universitetet i Bergen: Touching History: Art, Performance and Politics in Queer Times (2013). Danbolt har vært utvalgsmedlem i Arrangørutvalget for visuell kunst i Kulturrådet 2017-2019.

Anngjerd Rustand (f. 1982), Bergen. Rustand har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og Kunsthøjskolen Thorstedlund i Frederikssund, med bachelorgrad i grafikk fra 2008 og mastergrad i kunst fra 2010, og fra Skrivekunstakademiet i Hordaland (2017-2018). Hun har hatt separatutstillinger og deltatt i gruppeutstillinger ved flere gallerier og visningssteder nasjonalt og internasjonalt, senest på Tegnetriennalen i Oslo høsten 2019. Rustand har produsert og publisert kunstnerbøker og andre publikasjoner, både under eget navn og som del av det bergensbaserte kunstnerkollektivet Ytter, og hun var styreleder i åpent atelier-festivalen B-Open i Bergen 2014-2017.