Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Faglig utvalg for musikk

Utvalget behandler søknader til bestillingsverk og produksjonsstøtte, andre musikktiltak - prosjektstøtte og driftsstøttesøknader fra institusjoner/organisasjoner på musikkområdet. Utvalget behandler også områdeplan, spørsmål av prinsipiell og kulturpolitisk karakter.

Publisert 27.10.2012
Sist endret 07.05.2018

Faglig utvalg for musikk vurderer gjennomgående ulike typer musikalsk produksjon og formidling, samt prosjekter som dokumenterer og bevarer kulturarv på musikkområdet. Medlemmene bør ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene. De må også ha evne til å vurdere kunstnerisk kvalitet på musikkproduksjon og verdien av tilgjengeliggjøring, dokumentasjon og faglitteratur: verk, musikkproduksjoner, formidlingsprosjekter. Derfor består utvalget består av fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon (utøvere og komponister) musikkfeltet og -bransjen.
 

Leder

Martin Eia-Revheim (f.1973), Oslo.
Rådsmedlem. Utdannet sosionom. Fra 2011 ansatt som hussjef for Sparebankstiftelsen DnB NORs bygg i Kvadraturen. Grunnlegger av Klubbscenen Blå i 1998 og eier av denne frem til 2006, leder for Kongsberg Jazzfestival 2002–2005, orkestersjef i Kringkastingsorkestret 2006–2009 og direktør for MIC Norsk Musikkinformasjon 2009–2011. Var regjeringsoppnevnt utvalgsmedlem for Kulturutredningen 2014. For tiden styreleder i Oslo-Filharmonien og medlem av styret for Oslo Konserthus (fra 2012).

Medlemmer

Ivar Peersen (f.1977) bosted Bergen. Fra Etne. Komponist og gitarist i ekstremmetalbandet Enslaved. Har gitt ut tolv studioalbum og vunnet fire Spellemannpriser. Har skrevet flere bestillingsverk, bl.a stykket Skuggsjá – a piece for mind and mirror til Grunnlovsjubileet i 2014 og Hugsjá til Festspillene i Bergen i 2017. Har også laget musikk til film, lydinstallasjon og teater samt til eget soloprosjektet BardSpec i sjangeren elektronia / ambient / psykedelica. Driver produksjonsselskapet Peersen Production AS.

Unni Boksasp (f. 1972) bosatt på Tinn i Telemark, opprinnelig fra Nordmøre. Utøver, komponist og arrangør i tradisjonsmusikk. Utdanning fra folkemusikkstudiet ved Høgskolen i Telemark og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og gått i lære hos viktige tradisjonsbærerne i Norge og Sverige. Hun har gitt ut flere album med Unni Boksasp Ensemble, som mottok Folkelarmprisen og Spellemannsprisen for albumet Keramello i 2010. Boksasp har samarbeidet med komponister som Henning Sommerro, Henrik Ødegård og Anne Hytta, og har selv komponert bestillingsverk til blant annet Telemarkfestivalen.

Ellen Andrea Wang (f. 1986) bosatt på Ottestad utenfor Hamar i Hedmark fylke. Kontrabassist, vokalist og komponist og beveger seg musikalsk i landskapet jazz, pop og indiejazz. Utdannet ved Norges musikkhøgskole med master i utøvende/improvisasjon. I 2009 startet hun bandet Pixel, og har også et band i eget navn. Platen Blank Out ble nominert til Spellemannsprisen i 2017. Har utmerket seg som en nyskapende musiker og ha mottatt flere utmerkelser.

Lars Petter Hagen (f. 1975) bosted Oslo, opprinnelig fra Ski. Prosjektleder for Oslo-filharmoniens 100-årsjubileum. Komponist med bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole. Skriver både instrumentalmusikk, elektroakustiske verk samt musikk for scene og film, og har mottatt bl.a. Edvard-prisen og Arne Nordheims komponistpris sine komposisjoner. Tidligere kunstnerisk leder for nyMusikk, deretter kunstnerisk leder for Ultimafestivalen frem til 2017. Har bidratt til å drive samtidsmusikkfeltet fremover basert på samarbeid med institusjoner og det frie kunstfeltet innen musikk, scenekunst og visuelt.

Nasra Ali Omar (f. 1979) bosted Tromsø. Født i Somalia, oppvokst i Harstad. Perkusjonist. Jobber sjangeroverskridende som musiker og har samarbeidet og turnert med bl.a. Tromsø kunstforsyning, Ost & Kjex, UGRESS, Kolar Goi, Bel Canto og eget elektronikaprosjekt Prosonic Session. Prosjektleder for kultur og idrett i Tromsø kommune. Har også vært produsent ved Tromsø Internasjonale Film Festival, Festspillene i Nord-Norge og i TrAP.