Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for musiker- og ensemblestøtte

Utvalget behandler søknader til Støtteordning for musikere- og musikkensembler. Søknader omfatter støtte til turnevirksomhet, konsertproduksjon samt virksomhetsstøtte.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 07.05.2018

Medlemmene skal ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet i de ulike sjangrene med kunnskap om konsertvirksomhet og vilkår for utøvende musikkproduksjon. De må ha evne til å vurdere kunstnerisk kvalitet i musikkproduksjoner og verdien av tilgjengeliggjøring. Utvalget består derfor av fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon (utøvere og komponister), fra arrangørvirksomhet og annen formidling i musikkfeltet og bransjen.

Leder

Rebecka Ahvenniemi, (f. 1982) bosted Bergen.
Studert komposisjon master ved Griegakademiet UiB med Morten Eide Pedersen. Spesialisering i bruk stemme, fonetikk og pust i artikulasjon både i vokal og instrumental komposisjon. Har også master i filosofi med avhandling om kunstneriske implikasjoner av Heidegger and Adorno. Styremedlem i Norsk Komponistforening.

Medlemmer

Karl Seglem (f. 1961) bosted Oslo. Fra Årdal. Musiker med saksofon og bukkehorn, komponist og plateprodusent. Kjent fra innspillinger i skjæringspunktet mellom jazz og folkemusikk. Har ledet sitt eget plateselskap NORCD siden 1991. Etter 30 år som plateartist karakteriseres han som banebrytende komponist og utøver. Mottaker av Buddy-prisen.

Ragnhild Hemsing (f. 1988) bosted Valdres. Klassisk utdannet fiolinist fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo og fra studier i Wien. Har røtter i folkemusikken og spiller også hardingfele, noe som ofte kommer til uttrykk i repertoarvalg på konsertene. Hemsing har spilt med de store norske symfoniorkestrene og har også en internasjonal karriere som solist. Hun er en av to kunstneriske ledere av kammermusikkfestivalen Hemsingfestivalen, som hun etablerte med sin søster, Eldbjørg Hemsing, i heimbygda Aurdal i 2013.

Espen Berg (f. 1983) bosted Trondheim. Fra Hamar. Jazzpianist, arrangør og komponist. Har samarbeidet turnert med bl.a. trompetist Per Jørgensen, saksofonist Marius Neset, Kåre Kolve Quartet og Trondheim Jazzorkester. Gikk ut av ved jazzlinjen i Trondheim i 2008, men har siden 2003 turner nasjonalt og internasjonalt som profesjonell musiker. Han har skrevet musikk for bl.a. Trondheimssolistene, Cikada og Quintus.

Silje Larsen Borgan (f. 1985) bosted Oslo. Driver Little Big Sister (PR-byrå og management) som hun startet i 2015. Jobber med artister som Karpe Diem, Cezinando, Marit Larsen og Emilie Nicolas. Har tidligere jobbet som musikkjournalist (VG, Spirit, Farojournalen, P3) og i plateselskapene EMI Music Norway og Warner Music Norway. DJ'er med Christine Dancke på hobbybasis.

Martin Hagfors (f. 1960) bosted Oslo. Norsk-amerikansk låtskriver, tekstforfatter, produsent og utøver med fartstid i Meg og kammeraten min, Home Groan, Cream of The Crop, HGH (Hagfors-Gebhardt) og Martin Hagfors Band. Har tilsammen utgitt 24 album med egen musikk. Lang erfaring som turnerende musiker i inn og utlandet og for Den kulturelle skolesekken/Kulturtanken. Turnerer i dag med Meg og kammeraten min med Erik Johannessen (Jaga Jazzist). Låtskriver og tekstforfatter for bla. The National Bank, Ida Jenshus, Ellen Andrea Wang, Respatexans, Øystein Greni, Pål Angelskår, Bobby Bare, Elisabeth Andreassen, Mirror Lakes, Helldorado, Crow Town og Rock Bottom. Har i 20 år drevet eget plateselsap. Nylig utgitt "Snydelig" orkestermusikalsk barneplate som er spellemannsnominert både som barneplate og for årets komponist.

Utvalget behandler søknader til: