Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for turné- og virksomhetstilskudd

Utvalget behandler søknader til tilskuddsordningen for turné- og virksomhetstilskudd. Søknader omfatter støtte til turnevirksomhet, konsertproduksjon samt virksomhetsstøtte.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 25.06.2021

Medlemmene skal ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet i de ulike sjangrene med kunnskap om konsertvirksomhet og vilkår for utøvende musikkproduksjon. De må ha evne til å vurdere kunstnerisk kvalitet i musikkproduksjoner og verdien av tilgjengeliggjøring. Utvalget består derfor av fagpersoner med profesjonell erfaring fra skapende og utøvende musikkproduksjon (utøvere og komponister), fra arrangørvirksomhet og annen formidling i musikkfeltet og bransjen.

Leder

Rebecka Ahvenniemi (rådsmedlem) (f. 1982) bosted Bergen (Vestland). Komponist og filosof. Har studert komposisjon mastergrad ved Griegakademiet UiB med Morten Eide Pedersen. Spesialisering i bruk av stemme og kroppslighet i både vokal- og instrumentalmusikk. Er ellers opptatt av musikken til Hildegard von Bingen, John Cage, Luigi Nono, Kaija Saariaho, Beat Furrer og Henry Purcell. Har også master i filosofi med avhandling om kunstneriske implikasjoner av Heidegger og Adorno for musikk. Ellers opptatt av kritisk teori, kunnskapsteori, filosofisk estetikk, undertrykkende strukturer i samfunnet, kjønnsforskning, natur. Tidligere styremedlem i Norsk Komponistforening, i dag styremedlem i Bergen filharmoniske orkester.

Medlemmer

Espen Berg (f. 1983) bosted Trondheim (Trøndelag). Fra Hamar. Jazzpianist, arrangør og komponist. Har samarbeidet turnert med bl.a. trompetist Per Jørgensen, saksofonist Marius Neset, Kåre Kolve Quartet og Trondheim Jazzorkester. Gikk ut av ved jazzlinjen i Trondheim i 2008, men har siden 2003 turner nasjonalt og internasjonalt som profesjonell musiker. Han har skrevet musikk for bl.a. Trondheimssolistene, Cikada og Quintus. Han satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Harpreet Bansal (f. 1980) bosted Oslo. født i Norge av indiske foreldre. Fiolinist med bakgrunn fra vestlig og indisk klassisk musikk, jazz og folkemusikk. Utdannet ved Norges musikkhøgskole, og er nå stipendiat med prosjektet «Den syngende fiolinist» samme sted. Bansal har deltatt på en rekke plateutgivelser, og gitt ut tre egne. Hennes siste utgivelse «Samaya» ble nominert til Spellemannprisen i kategorien åpen klasse.

Kjetil Almenning (f. 1979) bosted Bergen (Vestland). Kordirigent og sanger. Domkantor i Bergen fra 2009, etablerte samme år Bergen Domkor. Bachelorgrad i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskole og diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Almenning har vært kunstnerisk leder og dirigent for blant andre Ginnungagap, Norges ungdomskor, Ensemble 96 og det profesjonelle vokalensemblet Vocal Art i Bodø. Har ledet prosjekter med blant andre Det norske solistkor, Sveriges Radiokor, Arktisk filharmoni og Bergen filharmoniske orkester. I 2009 tildelt Eric Ericson Award, og nominert til Grammy-prisen for 2011 i kategorien Best Choral Performance. Startet i 2012 Bergen kirkeautunnale, en festival for kirkekunst og musikk.

Glenn Larsen (født 1978) bosted Oslo. Utdannet i markedskommunikasjon ved Norges markedshøgskole. Karriere i musikkbransjen startet i Playground Music. Startet managementet Indianer Management i 2009, som har Highasakite, Pom Poko, Amanda Tenjord, Siv Jakobsen. Deltar ofte i foredrag og paneldebatter på bransjearrangementer. Tidligere profesjonell bordtennisspiller.

Britt Pernille Frøholm (født 1978) bosted Berlin. Norsk folkemusiker fra Hornindal i Sogn og Fjordane. Frøholm er utdannet fra Ole Bullakademiet (1998–2000), og har gått på Norges musikkhøgskole i Oslo. Har mastergrad i tradisjonsmusikk fra Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland (2006). Frøholm spiller fele og hardingfele og har blant annet gått i lære hos Arne M. Sølvberg, Finn Vabø og Mathias Frøholm. Utover solospill, er Britt Pernille Frøholm med i gruppene LuckyLoop, Friensemblet, Ensemble Epoché, Face the Bear, articaEclectica, Frøholm/Tillung, Talay&Knutsson Project/Nye Toner i Nord og Boreas.

Utvalget behandler søknader til: