Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Utvalget behandler søknader om arrangørstøtte, festivalstøtte og kirkemusikk.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 07.05.2018

Medlemmene skal ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene, arrangørkompetanse, kunnskap om programmering og publikum. Utvalget består av fagpersoner med erfaring fra arrangør- og festivalvirksomhet, men også utøvende og skapende kunstnere med betydelig erfaring i feltet og fra arenaene. Det må også finnes kompetanse på kirkemusikkfeltet.

Leder

Jan Ole Otnæs (f.1951) Oslo. Fra Mo i Rana. Rådsmedlem. Har lang fartstid innenfor norsk jazz- og musikkliv. Fra 2013 leder for Nasjonal jazzscene i Oslo etter å ha vært festivalsjef og kunstnerisk leder for Molde int. jazzfestival 2001 - 2012. Før dette leder av Bodø kulturhus. Otnæs satt i Rikskonsertenes festivalstøtteutvalget på midten av 90-tallet, senere i Faglig utvalg for Rom for kunst i Kulturrådet og i styringsgruppa for musikkverkstedordningen i Norsk musikkråd. Har vært leder og medlem i styret i Norsk Jazzforum i ulike perioder.

Medlemmer

Tanja Orning (f. 1967) bosted Oslo. Cellist. Utdannet i cello og komposisjon ved Musikkhøgskolen i Oslo, i London og ved Indiana University. Senere doktorgrad ved Musikkhøgskolen i Oslo. Alternerende solocellist i Stavanger Symfoniorkester fra 1994 til 2000. Har realisert prosjekter som utøver og komponist, alene (Cellotronics) og i ensembler som Asamisimasa, Oslo Sinfonietta og Christian Wallumrød Ensemble. Har bestilt og urframført over 60 verk av komponister i Norge.

Ivar Chelsom Vogt (f. 1975) bosted Bergen. Musiker i folk-rock-pop-gruppen Real Ones og daglig leder for kulturhuset USF Verftet. Tidligere daglig leder i Kultur Vest AS, og tidligere daglig leder i Borealisfestivalen for samtidsmusikk.

Nils Henrik Asheim (f. 1960) bosted Stavanger. Komponist og organist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ansatt som organist i Stavanger konserthus. Produksjon som omfatter kammermusikk, orkesterverk, kirkemusikk, musikkteater og computerbasert musikk. Har vunnet Spellemannprisen to ganger, samt Edvard-prisen og Lindemannprisen. Har vært en aktiv pådriver for etablering og utvikling av Tou Scene i og har vært mangeårig leder av nyMusikk Stavanger. Han har undervist ved Stavanger musikkonservatorium og har virket som musikkanmelder i Stavanger Aftenblad.

Synnøve Bjørset (f. 1979) bosted Skei i Jølster. Folkemusiker utdannet fra Norges musikkhøgskole. Har gått i lære hos en rekke tradisjonsbærere og spiller hardingfele og fele. Frilansvirksomheten omfatter konserter, undervisning, ensembleledelse og komponering / arrangering. Bjørset har særlig dyrket soloformatet, men er også fast medlem av kammerfolkensemblet Majorstuen. Jobber som musikkarkivar i Sogn og Fjordane ved siden av å være utøver. Har tidligere vært landsdelsmusiker i Sogn og Fjordane og har bak seg en rekke musikkutgivelser.

Tone Christoffersen (f. 1980) bosatt i Bodø, opprinnelig fra Harstad. Produsent for Stormen Konserthus. Utdannelse innen kulturarbeid fra Stavanger og Bø i Telemark. Ansatt som formidlingsmedarbeider i Norsk jazzforum fra 2004-2008. Har jobbet som produsent for Stavanger Jazzforum/MaiJazz fra 2008-2010. Daglig leder for Studentersamfunnet Folken i Stavanger fra 2010-2012. Har i tillegg jobbet som frivillig medarbeider hos flere festivaler og arrangører, blant annet Festspillene i Nord-Norge, Bø Jazzklubb, Kampenjazz, Bodø Jazz Open, Nordland Musikkfestuke og Parkenfestivalen. Har tidligere vært styremedlem i Stavanger Rock, Vestnorsk Jazzsenter og Norske Konsertarrangører.

Karoline Sofie Tveitnes Trollvik (f. 1988). Bosted Samuelsberg i Kåfjord kommune. Har ledet Riddu Riđđu-festivalen i perioden 2014-2018. Hun har en master i Anthropology of Development fra Universitetet i Bergen. Hun har gjennom studiene fokusert på urfolksidentiteter i samtiden og gjort feltarbeid på Taiwan, med paralleller til egen oppvekst i et sjøsamisk miljø som har opplevd økt kulturell bevisstgjørelse de siste 30 årene. Riddu Riđđu-festivalen har et sterkt internasjonalt fokus, med nettverk og samarbeid over hele verden.

Utvalget behandler søknader til: