Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte

Utvalget behandler søknader om arrangørstøtte og festivalstøtte.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 27.08.2020

Medlemmene skal ha musikkfaglig kompetanse som dekker hele musikkfeltet og bransjen i de ulike sjangrene, arrangørkompetanse, kunnskap om programmering og publikum. Utvalget består av fagpersoner med erfaring fra arrangør- og festivalvirksomhet, men også utøvende og skapende kunstnere med betydelig erfaring i feltet og fra arenaene. Det må også finnes kompetanse på kirkemusikkfeltet.

Leder

Jan Ole Otnæs (f.1951) Oslo. Fra Mo i Rana. Har lang fartstid innenfor norsk jazz- og musikkliv. Fra 2013 leder for Nasjonal jazzscene i Oslo etter å ha vært festivalsjef og kunstnerisk leder for Molde int. jazzfestival 2001 - 2012. Før dette leder av Bodø kulturhus. Otnæs satt i Rikskonsertenes festivalstøtteutvalget på midten av 90-tallet, senere i Faglig utvalg for Rom for kunst i Kulturrådet og i styringsgruppa for musikkverkstedordningen i Norsk musikkråd. Har vært leder og medlem i styret i Norsk Jazzforum i ulike perioder. Otnæs var også leder for dette utvalget i forrige periode.

Medlemmer

Tone Christoffersen (f. 1980) er bosatt i Harstad (Troms og Finnmark). Har utdannelse innen kulturarbeid fra Stavanger og Bø i Telemark, og har bred arbeidserfaring fra en rekke arrangører rundt om i landet. Formidlingsmedarbeider i Norsk jazzforum fra 2004–2008. Produsent for Stavanger jazzforum/Maijazz fra 2008–2010. Daglig leder for Studentersamfunnet Folken i Stavanger fra 2010– 2012. Produsent for Stormen Konserthus i Bodø (2012-2018) og som markedssjef for Harstad Kulturhus (2018-2019). Jobber nå som velferdskoordinator for Norges arktiske studentsamskipnad og er styreleder i Ludo Bar & Scene i Harstad. Har tidligere vært styremedlem i Stavanger Rock, Vestnorsk jazzsenter og Norske konsertarrangører, samt jobbet som frivillig ved en rekke festivaler og jazzklubber. Christoffersen satt også i dette utvalget i forrige periode.   

Karoline Sofie Tveitnes Trollvik (f. 1988) bosted Oslo. Fra Gáivuotna/Kåfjord. Jobber som Head of Communications & External Relations for Office for Contemporary Art Norway. Hun har tidligere vært museumsleder for Varanger samiske museum og ledet Riddu Riđđu-festivalen i perioden 2014–2018. Var medlem av faglig utvalg for forsøksordningen miljø- og klimakrise – kunst og kultur i Kulturrådet i 2018–2019. Hun har master i antropologi fra Universitetet i Bergen, og har gjort feltarbeid på Taiwan med fokus på urfolksidentiteter. Trollvik satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Nils Henrik Asheim (f. 1960) bosted Stavanger. Komponist og organist, utdannet ved Norges musikkhøgskole og Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Ansatt som organist i Stavanger konserthus. Produksjon som omfatter kammermusikk, orkesterverk, kirkemusikk, musikkteater og computerbasert musikk. Har vunnet Spellemannprisen to ganger, samt Edvard-prisen og Lindemannprisen. Har vært en aktiv pådriver for etablering og utvikling av Tou Scene og har vært mangeårig leder av nyMusikk Stavanger. Han har undervist ved Stavanger musikkonservatorium og har virket som musikkanmelder i Stavanger Aftenblad. Asheim satt også i dette utvalget i forrige periode. 

Julie Forchhammer (f. 1975) bosted Vang. Frilans konsulent og arrangør. Tidligere festivalsjef for Vinjerock, miljøsjef for Øyafestivalen, manager i Bpop Management, platearbeider i V2 og i EMI Music Norway. Har også vært markedssjef for Rockefeller i Oslo og tidligere kommunikasjonsrådgiver og nå styremedlem i Regnskogfondet.

Andreas Ljones (f. 1978) bosatt i Kragerø. Folkemusiker utdannet ved Norges musikkhøgskole. Kjent for mange nye og utradisjonelle grep med røtter i springleiktradisjonen fra Vågå, Lom og Skjåk. Lært av Knut Kjøk, Amund Bjørgen, Tore Rødølen og Rolv Brimi. Har tidligere spilt i Majorstuen, Andreas Ljones Band og Camilla Granlien Band, og har vært musiker og komponist i dansekompaniet Frikar. Han har skrevet musikk for film, teater og dans, vært festivalkomponist på Vinterfestspill i Bergstaden og Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival. Bestillingsverk for blant annet Jørn Hilmestemnet og Kalottspel.

Utvalget behandler søknader til: