Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte

Utvalget behandler søknader til Tilskuddsordning for fonograminnspillinger og publiseringsstøtte for musikkinnspillinger.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 02.09.2021

Medlemmene skal ha bred musikkfaglig kompetanse på tvers av musikksjangrene samt kunnskap om platebransjen og øvrige produksjons- og formidlingsledd. Utvalget bør ha kompetanse på musikkformidling, ulike formater og medier og endringer i distribusjonsformene for innspilt musikk, samt teknisk og produksjonsmessig kompetanse.

Leder

Fredrik Forssman, (f. 1969) bosted Tromsø (Troms og Finnmark). Faglig ansvarlig for RYK – et kompetanseorgan for musikkbransjen i Nord-Norge, leder for Tvibit Musikk, derunder ansvarlig for Kysten Studio. Tidligere mange års erfaring innen musikkbransjen fra blant annet Blå, Rockefeller og Megafon booking/management. Har stor kunnskap om populærmusikkfeltet og er anerkjent for sitt arbeid for å bidra med nettverk og produksjon for utøvere i nord.

Medlemmer

Anne Hytta (f. 1974) Oslo. Hardingfeleutøver og komponist fra Sauland i Telemark. Har gått i lære hos blant andre Einar Løndal (1914–2005) og Knut Buen (f. 1948). Hun skriver og arrangerer ny musikk i skjæringspunktet mellom folkemusikk, samtidsmusikk og modale folkemusikk-tradisjoner, og jobber med en rekke prosjekter, fra middelaldermusikk til improvisasjonsmusikk. Hytta er involvert i en rekke prosjekter og grupper i tillegg til soloprosjekter, så som trioen Slagr, trioen HYTTA, og kvartetten Tokso. Har gitt ut flere album, deriblant Strimur, som Hytta fikk Spellemannprisen 2017 for i klassen tradisjonsmusikk.. Under Folkelarmprisen 2018 ble hun kåret til årets folkemusiker.

Ellen Andrea Wang (f. 1986) bosted Ottestad utenfor Hamar. Kontrabassist, vokalist og komponist og beveger seg musikalsk i landskapet jazz, pop og indiejazz. Utdannet ved Norges musikkhøgskole med master i utøvende/improvisasjon. I 2009 startet hun bandet Pixel, og har også et band i eget navn, og deltaker i Girls. Platen Blank Out ble nominert til Spellemannsprisen i 2017. Har utmerket seg som en nyskapende musiker og har mottatt flere utmerkelser.

Tine Surel-Lange (f. 1989), bosted Vesterålen (Nordland). Norsk komponist og lydkunstner med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole, The Lithuanian Academy of Music and Theatre, Sonic College (DK) og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Med utgangspunkt i organisk lyd skaper hun eksperimentell kammermusikk, elektroakustiske verk (live elektronikk, soundscape komposisjon, ambisonics), installasjoner, performances, audiovisuelle- og interaktive verk. Hun tilhører en ny generasjon kunstnere og komponister som jobber med 3D-lyd, surround og omsluttende lyd. Hun arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale, og undersøker hva lyd kan uttrykke. Hennes verk har blitt fremført på festivaler som Borealis, Nordic Music Days, Only Connect, UNM, og i store deler av Europa, Russland, Canada og Sør-Korea. Surel Lange har arbeidet med ensembler som Asamisimasa (NO), Lydenskab (DK), Alpaca Ensemble (NO), SISU Percussion Ensemble (NO), Parallax (NO) og Chordos String Quartet (LT). Hun har hatt tre seperate utstillinger med lydkunst på Lydgalleriet (NO), Galleri Ariblå (NO) og Villa Borealis (NO). Surel Lange har også skapt lyd til tre danseforestillinger.

Karl Seglem (f. 1961) bosted Oslo. Fra Årdal. Musiker med saksofon og bukkehorn, komponist og plateprodusent. Kjent fra innspillinger i skjæringspunktet mellom jazz og folkemusikk. Har ledet sitt eget plateselskap NORCD siden 1991. Etter 30 år som plateartist karakteriseres han som banebrytende komponist og utøver. Mottaker av Buddy-prisen. Ellen Andrea Wang (f. 1986) bosted Ottestad utenfor Hamar. Kontrabassist, vokalist og komponist og beveger seg musikalsk i landskapet jazz, pop og indiejazz. Utdannet ved Norges musikkhøgskole med master i utøvende/improvisasjon. I 2009 startet hun bandet Pixel, og har også et band i eget navn, og deltaker i Girls. Platen Blank Out ble nominert til Spellemannsprisen i 2017. Har utmerket seg som en nyskapende musiker og har mottatt flere utmerkelser.

Jarle Savio (f. 1969), Oslo. Frilans med kurs og konsulentvirksomhet. Medeier i plateselskapet TBC Records (har bl.a. Vamp, Ida Maria) og den nordiske grenen av distribusjonsselskapet Secretely Nord. Tidligere konsertarrangør, bookingagent og artistmanager. Kulturstudier fra Høgskolen i Telemark. Lang fartstid fra EMI og Phonofile, og arbeidet i Music Norway. Gjesteforelesninger på studier for Music Management og musikkproduksjon ved Høgskolen i Innlandet, Norges handelshøyskole, NOPA, Norsk artistforbund med flere. Var Head of Strategic Marketing i Phonofile AS.