Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Musikkutvalget for innspillings- og publiseringsstøtte

Utvalget behandler søknader til Tilskuddsordning for fonograminnspillinger og publiseringsstøtte for musikkinnspillinger.

Publisert 20.10.2012
Sist endret 07.05.2018

Medlemmene skal ha bred musikkfaglig kompetanse på tvers av musikksjangrene samt kunnskap om platebransjen og øvrige produksjons- og formidlingsledd. Utvalget bør ha kompetanse på musikkformidling, ulike formater og medier og endringer i distribusjonsformene for innspilt musikk, samt teknisk og produksjonsmessig kompetanse.

Leder

Kåre Vestrheim (f. 1969) Oslo.
Musikkprodusent, musiker og komponist utdannet ved Norges musikkhøgskole. Bred erfaring på tvers av sjangre og som komponist til film, blant annet til tv-seriene Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? og Frikjent. Vestrheim var med på å starte studio Propeller Music Division og labelet Propeller Recording. Har produsert og/eller gitt ut album med artister som Odd Nordstoga, Katzenjammer, Åge Aleksandersen, Shining, Marit Larsen, Moddi, Team Me og Highasakite. Han mottok Gammleng-prisen 2009 i klassen studiomusiker og Spellemannprisen 2011 i klassen årets produsent.

Medlemmer

Marianne Baudouin Lie (f. 1974) bosted Trondheim. Cellist og kammermusiker. Utdannet ved Royal College of Music i London, Musikhögskolan i Göteborg, Barratt Due Musikkinstitutt og Musikkonservatoriet i Trondheim. Har vært leder for Trondheim International Chamber Music Competition og styremedlem for Ny Musikk Trondheim og Trondheim Sinfonietta. Hun er aktiv i Alpaca Ensemble og Trondheim Sinfonietta. Lie er stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU (Institutt for musikk), med prosjektet «Making Sense, not meaning – Rehtoric Performance Practices and Music-as-speech in Contemporary Classical Music».

Fredrik Forssman (f. 1970) bosted Tromsø. Leder for Kofor kompetansesenter for musikk i Tromsø og Nord-Norge, leder for Tvibit Musikk, og bookingansvarlig for Kysten Studio. Tidligere mange års erfaring med booking på Rockefeller. Har stor kunnskap om populærmusikkfeltet og er anerkjent for sitt arbeid for å bidra med nettverk og produksjon for utøvere i nord.

Benedicte Maurseth (f. 1983) bosted Bergen. Fra Eidfjord i Hardanger. Studerte hardingfele med Knut Hamre og ved Ole Bull akademiet på Voss. Hun er også sanger og har fiolin som instrument. Etablert frilansmusiker med omfattende turneer i inn- og utland. Har flere plateutgivelser bak seg med tradisjonsmusikk, og har også virket som komponist i sceneproduksjoner. Kåret til årets unge folkemusiker i 2007.

Jon Balke (f. 1955) bosted Oppland. Musiker, komponist og arrangør. En av Norges mest sentrale jazzpianister med medvirkning i en lang rekke konstellasjoner, bl.a. Unis med Erik Balke og Radka Toneff, Arild Andersens kvartett, Lars Klevstrand/Guttorm Guttormsen kvartett og Sidsel Endresen kvartett. Har komponert en rekke verk som også er utgitt med JøKleBa, Magnetic Nordh Orchestra og Batagraf, og står bak soloalbumene Book of Velocities og Warp.