Hopp til innhold
Norsk kulturfond

Arrangørutvalget for visuell kunst

Behandler søknadene fra arrangører og institusjoner: arrangørstøtte for kunstnerdrevne visningssteder og kunstfestivaler, driftsstøtte, utstyrsstøtte fellesverksteder og prosjektstøttesøknader fra institusjoner. Utvalget behandler også søknadene til kunstnerassistentordningen.

Publisert 08.02.2017
Sist endret 07.05.2018

Utvalgets sammensetning skal sikre bredde og spisskompetanse når det gjelder dynamikken i det visuelle feltet og innen ulike kunstuttrykk. Det blir lagt vekt på at utvalget skal ha en helhetlig oversikt over feltet. Sammensetningen skal ivareta erfaring fra institusjonsvirksomhet, selvorganisering og kuratering.

Leder

Sverre Gullesen (leder), (f. 1980), Oslo. Kunstner, kurator og gallerist. Utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og Ecole Nationale Superieure des Arts Visuels de la Cambre, Brüssel. Er styremedlem i Office for Contemporary Art Norway (OCA) og har tidligere vært styreleder for Unge Kunstneres Samfund og Kunstnernes Hus.

Utvalgsmedlemmer

Luba Kuzovnikova, rådsmedlem, (f. 1976), Kirkenes. Er kunstnerisk leder i kurator- og produsentkollektivet Pikene på Broen og leder av festivalen Barents Spektakel. Kuzovnikova er utdannet lingvist og kunsthistoriker, og har en MA i Cultural Management og en MA i Global Public Policy. Kuzovnikova har tidligere vært varamedlem i rådet.

Jasmina Bosnjak (f. 1976), Tromsø. Kunstner, rådgiver og prosjektleder i Troms fylkeskommune. Utdannet fra Kunstakademiet i Novi Sad, Serbia og Kunstakademiet i Trondheim. Ansvarlig for internasjonale gjestekunstnerprogrammer ved Troms fylkeskultursenter og High North AiR nettverk, et samarbeidsprosjekt mellom Nord-Norge og Nordvest-Russland.

Mathias Danbolt (f. 1983), København/Bergen. Kunstteoretiker, kritiker og redaktør. Assisterende professor i kunsthistorie ved Københavns Universitet med et forskningsprosjekt omkring kunst og kolonialisme. Ph.d. fra Universitetet i Bergen: Touching History: Art, Performance and Politics in Queer Times (2013).

Hilde Hauan Johnsen (f. 1953), Bergen/Tromsø. Kunstner og scenograf, professor i tekstil ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Utdannet ved Three Schools of Art, Toronto og Kolding Kunsthåndverkskole. Har deltatt på utstillinger i inn- og utland og utført en rekke kunstneriske oppdrag for offentlige rom og scenografioppdrag.

Mariken Kramer (f. 1972), Oslo. Kunstner og skribent. Utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Hochschule für bildende Künste, Hamburg. Var med på det kunstnerdrevne visningsstedet Galleri G.U.N. og har arbeidet med inkluderingsprosjekter og formidling for barn og unge ved Nasjonalmuseet og på Tenthaus i Oslo.